HomeWTF?!Vissers vinden verloren container en komen een fortuin tegen

Vissers vinden verloren container en komen een fortuin tegen

Vissers hebben voor de kust van Frankrijk een geweldige vondst gedaan. Ze kwamen namelijk een verloren container tegen van een vrachtschip en besloten hem open te maken. In de container zat een flinke buit, die ze toen onder de bemanningsleden gedeeld hebben.

Container verloren

Het gebeurt best regelmatig dat grote vrachtschepen een container verliezen. Naar schatting gaan er ongeveer tussen de 2.000 en 10.000 containers verloren op zee. Vaak zakt zo’n container in één ruk naar de oceaanbodem, maar soms blijven ze drijven en spoelen ze ergens aan.

In 2019 sloegen er door een storm op de Noordzee zo’n 270 containers overboord. Tientallen van die containers dreven naar het strand en sloegen kapot in de branding. Daardoor lag het strand vol met duizenden televisies, stoelen, kledingstukken en meer. Daar kwamen toen een heleboel schatzoekers op af.

Spullen houden

Officieel mag je de spullen niet houden. Volgens de Wet op de strandvonderij moet je gevonden spullen die je hebt gevonden, inleveren. Dat is iets wat deze Franse vissers in ieder geval niet van plan waren. De mannen vinden namelijk een drijvende container en zijn erg benieuwd wat erin zat.

Toen ze de container met een flinke slijptol opende, zagen ze dat hij helemaal vol zat met dozen. Eén van die dozen hebben ze open gemaakt, en die zat vol met sigaretten. Uiteindelijk bleek dat de hele container tot de nok toe gevuld zat met peuken. Als je jezelf bedenkt dat een pakje sigaretten tegenwoordig 10 euro kost, lijkt het erop dat ze een fortuin gevonden hebben. Toch beter dan een net vol vissen 😉