HomeWTF?!Dame kocht vaasjes voor €23 bij de kringloop maar die blijken een...

Dame kocht vaasjes voor €23 bij de kringloop maar die blijken een fortuin waard te zijn

Een dame had de jackpot te pakken. Niet omdat ze een lot uit de loterij had gekocht maar omdat ze ooit twee oude Chinese vaasjes kocht in een Engels kringloopwinkeltje. Ze kocht ze voor een prikkie maar kwam er toen achter dat de vaasjes best wat waarde vertegenwoordigden.

Waarde bepalen

Als je in Nederland woont, kun je met je oude troep naar het programma Tussen Kunst en Kitsch. Wanneer je het vermoeden hebt dat jouw ‘schat’ ook van onschatbare waarde is, ben je bij hen aan het goede adres. De experts van het programma vertellen je of het kunst is, of kitsch.

Als het dan kunst is, vertellen ze je gelijk het hele verhaal erachter. Vaak zie je dat het voor de mensen die meedoen, lastig is om te achterhalen wat ze nu precies hebben. In het geval van deze dame, had ze zelf wel enige kennis. De dame was namelijk een hobbyverzamelaar van porseleinen vaasjes.

Op slag verliefd

Toen de dame vorig jaar de vaasjes zag in de kringloopwinkel zag staan, “Moest ze ze gewoon kopen”, al zegt ze zelf. Ze had naar eigen zeggen geen flauw idee wat de waarde van de vaasjes was. De 23 euro die ze er zelf voor betaalde vond ze gewoon een hele mooie deal. Verder wenst de dame anoniem te blijven dus heel veel meer info is er niet.

Toen ze wat onderzoek deed, bleken het twee vaasjes van Chinees keizerlijk porselein. Het bleken vaasjes van Qianlong. Qianlong was van 1735 tot 1796 keizer van China en toen ze daarachter kwam, besloot ze de vaasjes mee te nemen naar een veilinghuis. Eenmaal in de veiling, werden de vaasjes voor 70.000 euro verkocht. Niet slecht!

Meer van dit: