HomeWTF?!Stel kocht bordje van €1 bij de kringloop maar die blijkt een...

Stel kocht bordje van €1 bij de kringloop maar die blijkt een fortuin waard te zijn

In het programma Tussen Kunst & Kitsch zien we regelmatig dat mensen troep thuis hebben dat een fortuin waard blijkt te zijn. Nu was het een stel dat een geinig bordje bij de kringloop kocht voor €1,-. Omdat het toch wel een bijzonder bordje was, lieten ze het nakijken.

Tussen Kunst en Kitsch

Tussen Kunst & Kitsch is een Nederlands televisieprogramma dat sinds 31 oktober 1984 op TV te zien is. Op de één of andere manier is het programma onder elke laag van de bevolking populair. Het blijft bijzonder om te zien wat voor schatten mensen thuis hebben liggen, zonder dat ze daar weet van hebben.

Je ziet vaak dat mensen iets erven, wat dan veel geld waard blijkt te zijn. Soms komt het het ook voor dat iemand een schat in handen heeft, terwijl het gewoon voor een paar euro gekocht is op een markt of bij de kringloop. Dat laatste was nu het geval. Dit stel kocht het bordje voor een schamele euro bij een kringloop en dat bleek precies de goede zet te zijn!

Een fortuin

Het bordje dat ze gekocht hadden, bleek een Japans bordje uit de 17e eeuw te zijn dat voor de VOC gemaakt is. Dat klinkt dan behoorlijk kostbaar maar je gaat er natuurlijk nooit van uit dat het écht een fortuin waard is. Wanneer de expert dan ook de waarde van het bordje schat, kunnen ze eigenlijk hun oren niet geloven. Kassa!

Meer van dit: