HomeShowgekkiesKijkers van The Passion gaan helemaal stuk om stukje van Nicol Kremers...

Kijkers van The Passion gaan helemaal stuk om stukje van Nicol Kremers als Barabbas

Ieder jaar op Witte Donderdag zit televisiekijkend Nederland klaar voor The Passion. Het muzikale evenement staat geheel in het teken over de lijdensweg en het overlijden van Jezus Christus. Elk jaar worden er opnieuw bekende Nederlanders gestrikt om één van de rollen op zich te nemen. De rol van Jezus wordt gezien als een eer, in tegenstelling tot de rol van Barabas.

De rol van Barabas

Wie de rol van Barabas gaat spelen blijft meestal tot het laatste moment geheim. Wat wel elk jaar vaststaat, is dat de rol wordt gespeeld door iemand die het jaar ervoor flink onder vuur lag.

Nu hadden ze natuurlijk kunnen kiezen voor Marco Borsato, maar die zal waarschijnlijk direct nee gezegd hebben. Het is namelijk niet bepaald een eer te noemen als Barabas op het podium van The Passion. In het bijbelse verhaal van The Passion is Barabas de gevangene die wordt vrijgelaten in plaats van Jezus. Hij is dus een slechterik, terwijl Jezus onschuldig is. Uiteindelijk wordt Jezus gekruisigd en is Barabas op vrije voeten.

De rol is om de bovenstaande reden niet direct een populaire rol in The Passion. Toch zijn er alsnog bekende Nederlanders die zich graag lenen voor de rol van Barabas.

Nicolleke als Barabas

Kijkers wisten niet wat ze zagen toen ze Nicolekke zagen in de rol van Barabas. Een OnlyFans model in het christelijke verhaal is natuurlijk al vrij opmerkelijk.

De kijkers hadden daarom ook niet verwacht dat Nicolleke zou verschijnen in The Passion. Natuurlijk is ze geregeld in opspraak, maar dat is Petertje zelf natuurlijk ook en die staat gelukkig niet op OnlyFans. 

Voorgaande jaren werd de rol van Barabas gespeeld door onder andere Louisa Janssen, Famke Louise en Dennis Schouten. De keuze van Nicol kon op veel kritiek rekenen op X:

Meer van dit: