HomeWTF?!Nederlandse gevangene in Vught runt complete supermarkt vanuit zijn cel

Nederlandse gevangene in Vught runt complete supermarkt vanuit zijn cel

Dat de Nederlandse gevangenissen niet heel sober zijn weten we inmiddels allemaal. De gevangenen mogen cursussen en scholingen volgen, op kosten van de belastingbetaler. Daarnaast mogen ze een spelcomputer, een televisie en een radio op de kamer hebben. Alsof dat nog niet genoeg is hebben ze ook een sportschool, waarin de dagelijks hun energie kwijt kunnen. Er zijn daarom ook gedetineerde die dik naar binnen gaan en met een sixpack buiten komen. 

Van alle luxe voorzien

Gedetineerde in Nederland hebben het helemaal niet slecht. De meeste gedetineerde hebben tegenwoordig ook de beschikking over een telefoon. Beelden zoals deze van Joran van der Sloot zullen we dan ook niet snel zien.

Mag natuurlijk niet, maar die smokkelen ze via een ‘speciaal gaatje’ de cel in.  Ondanks dat de bewakers geregeld een kamercontrole uitvoeren, blijven de gedetineerde gemakkelijk aan telefoontjes komen. Onbegrijpelijk natuurlijk, zeker als we het hebben over de zwaar beveiligde P.I.gevangenis in Vught. 

Speeltuin

Gedetineerde doen tegenwoordig niet eens meer geheimzinnig over het feit dat ze een telefoon hebben. Zonder schaamte plaatsen ze namelijk de gekste video’s op TikTok.

Onlangs besloot een gedetineerde om eens een indruk te geven van zijn cel. Je zou bijna denken dat de video gemaakt is in een random avondwinkel. Trots laat hij dan ook zien wat voor speeltuin de beruchte gevangenis wel niet is.

Eten voor het hele complex

De gedetineerde laat zien hoe zijn cel volgestouwd ligt met etenswaren. Zijn kruiden voorraad is nog uitgebreider dan de voorraad van een gemiddeld restaurant.

Verder zien we maar liefst zeven pakken kwark, een tray Coca-Cola blikjes, zeven dozen eieren, een drankvoorraad voor een heel café en noodlesoep voor een heel jaar. Dit is enkel een kleine greep uit het assortiment van de gedetineerde.

Nu maar hopen dat hij zijn voorraad mee naar huis mag nemen als hij vrijkomt. Dan hoeft hij toch een tijdje niet te werken om eten op de plank te krijgen. Bekijk de beelden hier:

@hoofdagentsaiddd

Sorry😂#foryou #foryoupage #voorjoupagina #fypシ #xyzbca #viraltiktok #hoofdagentsaiddd

♬ Qu’est ce que t’as ? – Marwa Loud

Meer van dit: