HomeWTF?!Gloednieuw vrachtschip wordt ter water gelaten maar zinkt direct naar de bodem

Gloednieuw vrachtschip wordt ter water gelaten maar zinkt direct naar de bodem

Iedereen heeft weleens een rotdag op het werk. Je hebt de hele dag aan iets gewerkt en uiteindelijk blijkt het toch niet uit te pakken hoe je zelf gehoopt hebt. Deze dagen vergeet je het liefste zo snel mogelijk. Toch kan het altijd nog een stukje erger, wat als je jaren bezig bent geweest aan een project en het mislukt…. 

Jaren werk weggegooid

In Taiwan hebben de medewerkers van de scheepswerk pas echt iets te klagen. Jarenlang waren ze namelijk bezig met het werken aan een nieuw schip.

Het was zelfs zoveel werk dat ze bijna elke dag over moesten werken. Toen het schip bijna klaar was, was het personeel van de werf natuurlijk ook helemaal in zijn nopjes. Elk personeelslid was daarom ook aanwezig tijdens het te water laten van het schip. Het schip was al direct mooi versierd voor het feestelijke moment. Toch was het moment helaas een stuk minder feestelijk dan vooraf gedacht.

Toen ze het schip in Kaohsiung te water lieten, ging het helemaal mis. Het schip was prachtig van buiten, maar de bouw was een stuk minder goed. Hij bleef namelijk niet drijven! Toch een beetje lullig als een schip niet blijft drijven.

De Shengfan 188

De Shengfan 188 was de trots van de werknemers van de scheepswerf. Toch ging deze trots snel verloren toen ze de Shengfan 188 te water brachten.

Tijdens het te water laten van het schip, kantelde het schip direct in een hoek van 45 graden. Gelukkig was het er vrij ondiep, waardoor het schop niet compleet zonk.

Gelukkig kon enorme schade voorkomen worden. Twee sleepboten hebben het schip uiteindelijk weer aan de kade gekregen. Na onderzoek kwamen de bouwers erachter dat het waarschijnlijk aan de ballast van het schip lag.

Ze gingen daarom opnieuw weer maandenlang aan de slag om het schip te verbeteren. Gelukkig werd deze keer wel het harde werk beloond. Het schip is inmiddels in gebruik en heeft al flink wat knopen afgelegd op de zee.

Meer van dit: