HomeWTF?!Zeilbootje probeert vrachtschip in te halen, maar die beukt ze zonder pardon...

Zeilbootje probeert vrachtschip in te halen, maar die beukt ze zonder pardon de berm in

Hoewel het weer niet zo lekker is, is het nog druk zat op onze waterwegen. Aan de ene kant werken schippers gewoon door, maar aan de andere kant is er ook veel pleziervaart. Dat heeft natuurlijk met de vakantie te maken. Tussen al dat pleziervaart zitten helaas ook wel eens donuts die niet snappen wat de regels zijn.

Vrachtschip inhalen

De regel is heel simpel op het water. Kleine schepen moeten vrijwel altijd voorrang verlenen aan grote schepen, passagiersschepen, veerponten en sleepboten. Een schip is klein als het korter is dan 20 meter. Als jij dus met je bootje aan het varen bent, en je krijgt te maken met een vrachtschip dan is het slim om goed te kijken wat die gaat doen.

In dit geval probeerde een zeilbootje een geladen vrachtschip in te halen. Normaal gaat inhalen op het water gewoon via links maar de kapitein van de zeilboot dacht dat het wel via rechts zou kunnen. Daar bleek helaas niet genoeg ruimte voor te zijn, waardoor het vrachtschip, de zeilboot tegen de kant ramde.

Geen schade

De filmer vertelt in de reacties van de video dat er geen schade was, en dat de zeilboot ook niet lek is. Ze noemt het een dure les voor de vrouw die aan het sturen was. De andere mensen in de reacties vallen vooral over het feit dat de dame ze keihard uit staat te lachen. Het is daarom goed om er hier even bij te zeggen dat dat gelach er onder is gezet, en dus niet uit de strot van de filmer komt.

@enjoy.life.erikdi

#yacht #boatfails #sailing

♬ Laughing, Woman – Authentic Sound Effects

Meer van dit: