HomeWTF?!Horrorturbulentie tijdens vlucht: "Man begon te zweven en kwam terecht in bagagebakken"

Horrorturbulentie tijdens vlucht: “Man begon te zweven en kwam terecht in bagagebakken”

Mensen met vliegangst worden toch vaak wel gezien als aanstellers. Vliegen is namelijk veiliger dan een autorit. Toch is de angst voor vliegen niet zo heel erg gek.

Als het namelijk eenmaal misgaat in de lucht, dan kun je natuurlijk geen kant op. Is er ineens heftige turbulentie, dan kun je niet zomaar uitstappen.

Madrid naar Montevideo (Urugay)

Tijdens een vlucht van Madrid naar Montevideo ging het even helemaal mis. Het vliegtuig kwam in hevige turbulentie terecht, waarbij de passagiers vermoedelijk een klein beetje bruin in hun onderbroek hebben moeten achterlaten. Een passagier van het vliegtuig kwam zelfs in de bagagebakken boven de stoelen terecht. Andere passagiers hielpen hem al snel naar beneden.

Medepassagiers vertelden dat ze gewichtsloos werden, en een korte tijd begonnen te zweven. Zo was de man ook in de bagagebakken terecht gekomen. Dat had te maken met het vliegtuig dat ver naar beneden viel in een luchtzak.

Andere passagiers filmden het vliegtuig nog, wat zichtbaar flinke schade had opgelopen door de turbulentie. Panelen missen en hier en daar zie je bloed terug van mensen.

Schrik zat er goed in

Het vliegtuig kon niet anders dan een noodlanding te maken. Ze maakte daarom een noodlanding in de Braziliaanse stad Natal, waar de slachtoffers medische hulp aangeboden kregen.

Aan boord zaten 325 mensen, waarvan er maar liefst 30 zichzelf goed zeer hebben gedaan. De verwondingen bestaan voornamelijk uit nekfracturen en verwondingen aan het gezicht.

Meer van dit: