HomeWTF?!Motorkap van Boeing 737 schiet los tijdens het opstijgen, passagiers leggen alles...

Motorkap van Boeing 737 schiet los tijdens het opstijgen, passagiers leggen alles vast

Ondanks dat we allemaal het liefste op vakantie gaan naar verre oorden, is vliegen vaak nog een dingetje. Enorm veel mensen hebben namelijk vliegangst. Er zijn zelfs mensen die daarom helemaal niet op vakantie gaan, zodra het niet bereikbaar is met de auto. Toch is de kans op een vliegtuigongeluk veel kleiner dan een auto-ongeluk. Ondanks dat de kans kleiner is, is het vaker wel fataal.

Vliegtuig valt uit elkaar

Heb jij vliegangst? Dan kun je misschien beter niet verder lezen. Onlangs gebeurde er namelijk iets wat je niet wil meemaken als je aan het reizen bent in een vliegtuig.

Afgelopen zondag hebben de passagiers van een Southwest Airlines vlucht namelijk doodsangsten uitgestaan. Tijdens de vlucht liet namelijk de motorkap van de Boeing los. De stewards en stewardessen hadden al snel door dat de passagiers doodsangsten uitstonden. Toen ze eenmaal doorkregen waarom de passagiers zo bang waren, lichtte ze direct de piloten in.

De piloten zagen direct de ernst van de situatie in, waardoor ze een noodlanding hebben gemaakt in Denver. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar de schrik zat er goed in!

Vervangend toestel

Southwest Airlines regelde direct een nieuw toestel waarmee de passagiers alsnog naar hun bestemming Houston konden reizen. Even later kwamen ze met een verklaring.

“We verontschuldigen ons voor het ongemak van hun vertraging, maar we geven onze hoogste prioriteit aan de ultieme veiligheid voor onze klanten en medewerkers”, liet de vliegmaatschappij later weten. Toch zijn excuses alleen zeker niet voldoende.

Onderzoek ingesteld

Luchtvaartautoriteit FAA heeft namelijk direct een onderzoek ingesteld. Ze willen weten hoe het kon gebeuren dat de veiligheid van de passagiers in gevaar is gebracht.

Het is namelijk de laatste tijd wel erg vaak het geval dat de toestellen van Boeing ernstige mankementen vertonen. Onlangs moest het bedrijf Boeing ook al 160 miljoen dollar compenseren aan Alaska Airlines. Deze vergoeding moesten ze betalen omdat een deurpaneel losraakte van het vliegtuig, tijdens een vlucht.

De topman van Boeing is er in ieder geval helemaal klaar mee. Hij heeft daarom ook per direct zijn vertrek aangekondigd.

Meer van dit: