HomeActueelLanden met klamme handjes: Vliegtuigen hebben de grootste moeite met storm Isha

Landen met klamme handjes: Vliegtuigen hebben de grootste moeite met storm Isha

De horrorkou is weg en de sneeuwbom des doods is gesmolten, maar dat wil niet zeggen dat het weer rustig is. Storm Isha stond namelijk alweer klaar om over ons land heen te trekken en dat geeft de nodige problemen.

Storm Isha

Storm Isha is inmiddels al weer wat weggetrokken, maar vannacht en vanochtend ging het flink tekeer. Door de hoge windkracht en sterke windstoten besloot het KNMI code oranje af te geven.

Sterke wind is normaliter in Nederland geen héél groot probleem, maar er zijn wel plekken waar men extra maatregelen moet treffen. Vluchthavens zijn een voorbeeld van plekken waar harde wind nogal wat roet in het eten kan gooien. Schiphol besloot een hoop vluchten te schrappen en dat is uiteindelijk maar goed geweest.

Klamme handjes

Veel mensen die gaan vliegen hebben überhaupt al klamme handjes als het vliegtuig gaat landen, maar dat zal vanmorgen iets erger zijn geweest. Door de harde wind is het namelijk heel erg moeilijk om een vliegtuig recht te houden en het is toch wel handig om te landen met een recht vliegtuig.

Wiebelende vliegtuigen

Als het hard waait, trekt dat behoorlijk wat vliegtuigspotters naar de vliegvelden. Die maken dan filmpjes van vliegtuigen die proberen te landen met de harde wind.

Op die filmpjes is duidelijk te zien hoe de piloten de grootste moeite hebben om hun vliegende bolide aan de grond te zetten.

De vliegtuigen hangen vlak voor het landen helemaal scheef en de piloten moeten alles op alles zetten om hem dan netjes en recht aan de grond te krijgen.

Die scheef hangende vliegtuigen zien er behoorlijk indrukwekkend uit. Gelukkig is het voor de meeste piloten gewoon een routineklusje met iets meer uitdaging. In de beelden hieronder is te zien hoe het eruit zag.

Live op Schiphol

De beelden hierboven zijn gemaakt op Heathrow in Londen. Daar ging het behoorlijk tekeer zoals je ziet. Ook op Schiphol ging het behoorlijk tekeer en daar waait het nu nog steeds heel hard. Hieronder is op moment van schrijven een livestream te volgen van landende vliegtuigen.

Meer van dit: