HomeActueelStorm Isha wordt nog zwaarder dan verwacht: Dit moet je weten

Storm Isha wordt nog zwaarder dan verwacht: Dit moet je weten

Waar men eerst dacht het storm Isha wel mee zou vallen, is het KNMI daar nu op teruggekomen. Het heeft er alle schijn van dat Isha flink gaat huishouden in ons land. Wat kunnen we precies verwachten?

Storm Isha

Morgenochtend wordt een zware ochtendspits verwacht. Wie met de auto naar zijn/haar werk gaat, moet rekening houden met lange files en veel vertraging. Luchthaven Schiphol heeft bekendgemaakt dat 130 vluchten morgen zijn geannuleerd en dat allemaal vanwege de wind.

Die trekt vanavond steeds verder aan. Vanaf 22.00 uur geldt code geel in de kustgebieden, vanwege windstoten die 100 kilometer per uur kunnen bereiken. In het binnenland wordt dat zo’n 90 kilometer per uur, dus daar kan iedereen gewoon lekker rustig gaan slapen. Je ziet het morgenochtend vanzelf wel als er een dakpan in de tuin ligt. Niets om je zorgen over te maken.

Code oranje

Waar het wel een tikkeltje extra winderig wordt, zijn de provincies Noord-Holland en op de Wadden. Tussen 02.00 uur vannacht en morgenochtend 08.00 geldt daar code oranje. De kans op schade en gevaar is daar aanzienlijk.

Weeronline meldt op haar website dat het hoogtepunt van Isha rond de ochtendspits valt. Rijkswaterstaat waarschuwt voor een nog zwaardere ochtendspits dan normaal. Als je de optie hebt, kun je beter thuiswerken.

KLM kapt ermee

Luchtvaartmaatschappij KLM ziet het niet zitten om morgen te vliegen en heeft 65 reisjes geannuleerd. Het gaat om bestemmingen binnen Europa. KLM noemt het ‘erg spijtig’ voor mensen wiens vlucht niet doorgaat. Zij worden in ieder geval omgeboekt en krijgen daar een bericht over.

Het is overigens ook een aanrader om de NS-reisplanner in de gaten te houden. Wanneer een per ongeluk een blaadje op het spoor ligt, kan de dienstregeling helemaal ontregeld raken. Goed kijken dus.

En dan nog even dit. Storm Isha gaat momenteel als een razende tekeer in Ierland, maar ook in Schotland. Een Ier uit Belfast heeft puin op zijn hoofd gekregen. In Schotland rijdt het treinverkeer slechts mondjesmaat.

Meer van dit: