HomeActueelExperts voorspellen zomer met tropische temperaturen: "Het gaat extreem warm worden"

Experts voorspellen zomer met tropische temperaturen: “Het gaat extreem warm worden”

Sins het begin van de herfst hebben we nog helemaal geen mooi weer mogen verwelkomen. Sterker nog, het lijkt zelfs eerder herfst dan lente. De laatste weken zien we ook veel meer regen dan zon.

Het is daarom ook niet zo gek dat steeds meer mensen verlangen naar de zomer. Gelukkig gaat het volgens Weeronline helemaal niet lang meer duren.

Mooie vooruitzichten

Meteorologen hebben voorspelt dat er flink wat hitte onze kant op zal komen. Waar we het in de zomer normaal gesproken moeten doen met een gemiddelde temperatuur van 23 graden, wordt het deze zomer helemaal anders. We kunnen namelijk de komende tijd flink wat ’tropische zomerdagen’ verwachten.

Volgens de meteorologen van Weeronline kunnen we veel dagen met temperaturen van boven de 30 graden verwachten. Doordat we in Nederland een hoge luchtvochtigheid hebben, zal de gevoelstemperatuur nog hoger liggen.

‘Monsterhitte’ op komst

Meteoroloog Jordi Huirne durft zelfs nog een stapje verder te gaan. Hij voorspelt namelijk dat er deze zomer records verbroken zullen worden.

Er zal zelfs een langdurige hitte aankomen, die hij zelf ‘monsterhitte’ noemt. Dit heeft alles te maken met de huidige klimaatveranderingen.

De voorspelling van Meteoroloog Jordi Huirne heeft een betrouwbaarheid van ongeveer 60%. Hierdoor is de kans aanwezig dat we inderdaad de extreme temperaturen gaan voelen deze zomer. Toch zou Nederland, Nederland niet zijn als we niet ook flink wat onweersbuien erbij krijgen deze zomer.

Meer van dit: