HomeActueelTropische hitte in aantocht: vanaf dinsdag kunnen we dit verwachten

Tropische hitte in aantocht: vanaf dinsdag kunnen we dit verwachten

April doet wat ie wil! Deze uitspraak kennen we inmiddels allemaal en ook deze keer lijkt de uitspraak weer uit te komen. Op de laatste dag van april zal het weer namelijk weer helemaal omslaan. Gelukkig slaat het deze keer wel ten goede om, waardoor we volgende weer lekker een drankje kunnen drinken op het terras.

‘Lokaal 25 graden’

Vanaf dinsdag kunnen we dagenlang temperaturen van boven de 20 graden verwachten. Lokaal kan het zelfs oplopen tot 25 graden.

Ondanks dit prachtige vooruitzicht, is er ook weer een tegenvaller te bespreken. Het is namelijk niet stabiel lenteweer en er is bijna elke dag flinke kans op een bui. “Deze kunnen op dinsdag en woensdag ook gepaard gaan met onweer, maar is er ook ruimte voor de zon”, aldus meteoroloog Robert de Vries.

In het zonnetje

De warme temperaturen volgende week worden veroorzaakt door een lagedrukgebied. Deze bevindt zich boven de Atlantische oceaan.

Het gebied zal warme lucht naar ons land pompen. “Dinsdag en woensdag komen we royaal boven de 20 graden uit en lokaal kan het zelfs zomers warm worden met 25 graden, maar dat hangt echt van de hoeveelheid zon af” aldus de weerman. 

De temperatuur stijgt dus flink, maar het is afhankelijk van de hoeveelheid zon of we ervan kunnen genieten. De zon zal bepalen of de temperatuur oploopt tot 25 graden. Tijd om de bikini uit de kast te halen is het dus nog niet, maar hier en daar wat zomerkleding moet zeker kunnen. Duimen voor flink wat zon dus, want het is nu wel tijd geworden om weer met een lekkere borrel op het terras te zitten!

Meer van dit: