HomeActueelGiga weersomslag in aantocht: "Gure wind en ijzige kou komen onze kant...

Giga weersomslag in aantocht: “Gure wind en ijzige kou komen onze kant op”

We zijn de laatste tijd flink verwend met het heerlijke lenteweer. Vorige week tikte het zelfs de 26 graden aan. Toch komen aan alle mooie dingen in Nederland altijd een einde. Het weer blijft nooit lang mooi en ook deze keer niet. Er komen namelijk volgens de weermannen weer flink wat gure tijden aan. Moeten we de winterjas weer uit de kast halen?

De lente last een pauze in

Heb je de winterjas alweer in de kast gehangen? De kans is groot dat hij weer tevoorschijn gehaald moet worden. De komende dagen zullen de temperaturen namelijk weer flink dalen.

Het zal dan geen zogenaamde ‘sneeuwbom des doods’ worden, maar volgens weerman Robert de Vries zal het maandag flink afkoelen en komt er ook flink wat neerslag. “In de nacht naar zondag trekt een zwak front over met in het noorden wat licht gespetter”. Morgen is er gelukkig nog wat ruimte voor de zon, maar toch wordt het kouder dan de voorgaande dagen.

De temperatuur zal variëren van 12 graden in het noordwesten tot 17 graden in het zuidoosten. De vries vertelt: “De wind komt uit het westen en is matig boven land, maar in het noordelijk kustgebied ook vrij krachtig,”

Maandag wordt het nog kouder

Maandag slaat het weer nog een stuk verder om. Weerman de vries zegt: “De komende week ziet er guur uit, met middagtemperaturen rond de 10 tot 11 graden en een stevige wind uit het noordwesten die het nog kouder doet aanvoelen”.

Bovendien zullen we naast de koude wind ook wisselvallig weer krijgen met buien en hagel. Toch blijft het daar niet bij. Later in de week zal de wind namelijk afnemen, waardoor de vorst tot aan de grond leidt.

Dit zal vooral gebeuren in het binnenland: “Als het later in de week opklaart en de wind afneemt, kan het in het binnenland zelfs tot grondvorst komen”. 

Toch weten we inmiddels ook allemaal dat de weermannen het vaak bij het onjuiste eind hebben. Ze zeggen niet voor niks: Je krijgt pas een écht goed salaris als je ’t weer voorspelt dat waar is.

Meer van dit: