HomeGekkiesBlondje rijdt wekelijks in peperdure Mercedes naar de voedselbank: 'Eerst even juwelen...

Blondje rijdt wekelijks in peperdure Mercedes naar de voedselbank: ‘Eerst even juwelen af doen’

Een Nederlands meisje heeft het in korte tijd voor elkaar gekregen om twee keer in de media te verschijnen. Niet omdat ze zo geweldig is, maar omdat ze controversiële filmpjes op het internet plaatst. Eerst ging ze viraal door een statement te maken en in een blik Jodekoeken te tuffen, en nu omdat ze naar de voedselbank gaat.

De voedselbank

De Nederlandse voedselbank is opgericht om mensen die het financieel niet goed hebben, een helpende hand te bieden. Daarnaast zorgt de voedselbank ervoor dat er een heleboel eten niet verspilt wordt. Bij de voedselbank kun je wekelijks gratis boodschappen krijgen. Die bestaan voornamelijk uit:

  1. Basisvoedingsmiddelen: Dit omvat doorgaans producten zoals rijst, pasta, meel, suiker, olie, ingeblikt voedsel, ontbijtgranen, enz.
  2. Verse producten: Afhankelijk van beschikbaarheid kunnen er ook verse groenten, fruit, brood en zuivelproducten worden verstrekt.
  3. Houdbare producten: Dit omvat lang houdbare levensmiddelen zoals conserven, soepen, en andere niet-bederfelijke voedingsmiddelen.
  4. Hygiëneproducten: Sommige voedselbanken bieden ook hygiëneproducten zoals zeep, tandpasta, toiletpapier, en dergelijke.
  5. Kindervoeding: Voedselbanken proberen vaak ook aan de speciale behoeften van kinderen te voldoen, dus er kunnen babyvoeding en andere kindvriendelijke voedingsmiddelen beschikbaar zijn.

Per gemeente zitten er verschillende criteria aan of je in aanmerking komt voor de voedselbank. Toch is de rode draad dat je financieel niet in staat bent om ‘normale’ boodschappen te kunnen betalen. Ze kijken dan naar het inkomen dat iemand heeft én het vermogen. Aan de hand daarvan kun je wel of geen aanspraak maken op de voedselbank.

Mercedes en juwelen

Je kunt je dus voorstellen dat niemand met een Mercedes bij de voedselbank aankomt. Mensen die het financieel niet goed hebben, kunnen immers geen Mercedes rijden. Staat er toch één? Dan kun je je afvragen wat die daar precies doet. In het geval van dit meisje, komt ze gewoon haar boodschappen met de Mercedes halen.

Ze deelt haar avonturen en buit via haar YouTube kanaal. Blondje probeert namelijk een BN’er te worden. Daarin laat ze ook zien wat haar tactiek is. Ze doet namelijk nog even gauw haar dure juwelen uit, want ‘dat hoort niet bij de voedselbank’. Ze wrijft nog even in dat het niet zomaar wat goedkope juwelen zijn. Het meisje lijkt zo dom te zijn als een ezel, maar laat je niet foppen. Ze weet precies waar ze mee bezig is.

Meer van dit: