HomeWTF?!Onderzoek van Kassa: Bij deze supermarkt ben je het meeste geld kwijt

Onderzoek van Kassa: Bij deze supermarkt ben je het meeste geld kwijt

Boodschappen zijn de laatste tijd echt onwijs duur geworden. Daarom snap ik het heel goed als mensen nu wat meer op de kleintjes gaan letten. Het is altijd fijn om te weten waar je relatief goedkoop je boodschappen kan halen. Kassa heeft weer eens onderzocht welke supermarkt het goedkoopste en het duurste is.

De goedkoopste

Bijna elke supermarkt zegt de goedkoopste te zijn, maar dat is meestal niet waar. Sommige supermarkten zijn misschien iets goedkoper, maar dan geldt het bijvoorbeeld alleen voor bepaalde producten. Daardoor betaal je uiteindelijk alsnog veel te veel geld. Gelukkig is de test van Kassa superhandig om te bepalen waar je het beste kan shoppen.

Het onderzoek van Kassa heeft zes supermarkten getest met 27 alledaagse producten. Bij alle zes de supermarkten werd gekozen voor de goedkoopste variant en werd het totaal vergeleken met hoeveel de boodschappen eerder hebben gekost. En raad eens? De Aldi, die je juist als de goedkoopste zou verwachten, kwam als duurste uit de bus! Voor de boodschappen rekende Kassa daar maar liefst 66,46 euro af. Dat is een prijsstijging van ruim 11,93 procent ten opzichte van december.

Verassend

De uitslag van het onderzoek is dus heel verrassend, omdat de Aldi en de Lidl juist bekendstaan om hun discount-formule. Kassa had dus wel verwacht dat de Aldi goed zou scoren. Maar dat bleek niet zo te zijn. De goedkoopste supermarkt in het onderzoek was de Dirk van den Broek. Daar haal je de 27 items voor slechts 56,46 euro. Dat is ruim 10 euro voordeliger dan bij de Aldi! Ook hier zijn de boodschappen wel duurder geworden (13,5 procent), maar nog altijd fors voordeliger dan bij de concurrenten.

Dus, als je geld wil besparen op boodschappen, dan is het zeker de moeite waard om eens bij de Dirk van den Broek te gaan kijken. Wie weet bespaar je daar ook wel flink wat geld!

Via Faqts

Meer van dit: