HomeActueelValse Wolfspin plaag in Nederland: "Mijn hele huis zit vol"

Valse Wolfspin plaag in Nederland: “Mijn hele huis zit vol”

Een gozer gaat op dit moment viraal op Tiktok omdat zijn hele huis vol zit met Valse Wolfspinnen. In twee dagen toverde hij er al 5 tevoorschijn. In de reacties staat het bomvol met mensen die ze ook in huis zijn tegengekomen.

Valse Wolfspin in Nederland

De Valse Wolfspin werd in 2007 voor het eerst gezien in ons koude kikkerlandje, maar komt sindsdien steeds vaker voor. Dit jaar lijkt het erop dat de spin écht een doorbraak heeft kunnen maken, want er worden hele plagen gesignaleerd.

De Valse Wolfspin wordt waarschijnlijk steeds vaker gezien omdat onze winters warmer worden. In een koude winter vriezen de spinnen kapot, en krijgen ze geen kansen om zich voort te planten. Als de winters mild zijn, zijn er dus ook meer Wolfspinnen te vinden en daar zijn een hele hoop mensen niet blij mee.

Grote en valse spin

De Valse Wolfspin heeft zijn naam niet te danken aan het feit dat die zo vals is, maar omdat hij erg op de ‘echte’ Wolfspin lijkt. De spin komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa, maar kan tegenwoordig in ons kikkerlandje ook prima overleven.

Het is een grote spin die inclusief pootjes ruim 5 centimeter groot kan worden. Je kunt de Valse Wolfspin aan de volgende punten herkennen.

  • Het is een grote spin
  • De spin lijkt bruin maar als je goed kijkt zie je ook zwart en grijs.
  • Het achterlijf heeft een zwart vlekje
  • Maken geen web, dus krioelen gewoon in het rond.
  • Ze hebben een ‘schattig’ gezichtje

De Valse Wolfspin kan behoorlijk bijten en is ook giftig. Hij is allesbehalve levensgevaarlijk, maar de beet van een Wolfspin kan wel aanvoelen als een pijnlijke wespen- of bijensteek.

De kans dat er een Valse Wolfspin in je huis loopt is anno 2024 best aanwezig. Als je er één ziet lopen, bedenk je dan dat de spinnen nooit alleen zijn. Gelukkig staat het op google vol met tips om ze te bestrijden.

@ratchet.silent

Letterlijk 4de catch in 2 dagen 😭

♬ original sound – Ratchet.Silent

@ratchet.silent

Replying to @susan WOLFSPIN

♬ original sound – Ratchet.Silent

Meer van dit: