We hadden het een paar dagen geleden al gehad over de Australische huisspin. De spin blijkt zich namelijk in Nederland te hebben gevestigd. Hij is al op een aantal plekken opgedoken en de spin kan zich ook nog eens heel erg snel voortplanten. We vertellen je daarom graag alles wat je moet weten over deze gigaspin.
De Australische huisspin
Er zijn allerlei oplossingen als je een spin in huis hebt. Toch is dat bij de Australische huisspin een ander geval.
De spin is namelijk een stuk groter dan wij gewend zijn, waardoor velen het niet aandurven om hem te vangen. Maar hoe is de spin nu precies in Nederland gekomen? Dat is heel simpel: de spin is dol op planten. Hierdoor worden ze ook gemakkelijk verplaatst van de ene naar de andere kant van de wereld.
Via de plantenhandel is daarom de spin waarschijnlijk ook in Nederland gekomen. Inmiddels is de spin al gezien in Uithoorn, Almere, Zevenhoven en Ede.
De spin is niet alleen graag in de buurt van een plant, maar ook van mensen. Je ziet ze daarom ook vaak rondom gebouwen opduiken. In een stedelijk gebied zal je ze daarom ook sneller tegenkomen dan op het platteland.
Hoe herken je de spin?
De Australische spin heeft, net als andere spinnen, acht poten. De spin heeft een tekening op zijn rug en de rug kan enkele centimeters groot zijn. Een ander kenmerk is dat de spin een ander soort spinnenweb maakt. Spinnen maken over het algemeen ‘wielwebben’ terwijl deze spinnensoort een hele slordige spinnenweb maakt.
Nu we alle horror al gedeeld hebben, zullen we je ook even geruststellen. De spin is namelijk geen gevaar voor mens of dier. Je kunt er hoogstens een paniekaanval of slapeloze nachten van krijgen, maar verder niets.