HomeWTF?!Filmpje van megaspin die complete muis naar binnen werkt, schokt het internet

Filmpje van megaspin die complete muis naar binnen werkt, schokt het internet

Het natuurleven kan wereldwijd soms nogal spannend zijn. We zijn in Nederland namelijk nauwelijks iets gewend rondom tropische dieren. De meeste vrouwen gillen hier al bij het zien van een klein huisspinnetje, terwijl dit in andere landen niet eens opvallend is. Heb je bijvoorbeeld al eens de Australische huntsmanpin gezien?

De jachtkrabspin

In Australië bestaat er dus een spin genaamd de jachtkrabspin (huntsmanpin). Een man die in Tasmanië (deelstaat van Australië) woont, stond oog in oog met deze spin.

De spin hing namelijk boven zijn hoofd en daar was de man wat minder blij mee. De spin is namelijk een staat om een buidelrat te kunnen verslinden. De man wist even niet wat hij met het dier aan moest. Toch vond hij het wel belangrijk om het even te delen met zijn socials. Hij maakte daarom een foto van de spin en zette hem online.

De foto ging al snel viral en mensen konden niet geloven wat ze zagen. De foto mogen we helaas niet op onze website delen, maar kan je hier zien: klik

Indrukwekkende pootspanwijdte

De spin staat bekend om zijn indrukwekkende pootspanwijdte. Ondanks dat de spin vrij uniek is, zijn de Australische inwoners niet bepaald dol op het beest.

De spin is namelijk ‘huge’ en richt zich niet enkel op kleine vliegjes. De grootste jachtkrabspinnen zijn namelijk zelfs in staat om hagedissen te overmeesteren.

Dit doen ze door ze op te wachten en ze in een hinderlaag te laten lopen. Ze zijn supersnel en kunnen zich handig zijwaarts verplaatsen. Bekijk hier hoe een jachtkrabspin een muis vangt voor zijn maaltijd:

Meer van dit: