HomeActueelDeze exotische valse weduwe duikt voor het eerst op in Nederland

Deze exotische valse weduwe duikt voor het eerst op in Nederland

Er is altijd van dat nieuws waar niemand ├ęcht blij van wordt. Het feit dat de Valse Weduwe voor het eerst in Nederland opgedoken is, is een voorbeeld daarvan. Marloes uit Noord-Holland vond namelijk een exemplaar in haar voorverpakte broccoli.

Valse Weduwe

Bij deze weduwe denken we niet aan een vrouw wiens man is overleden maar aan een spin. De Valse Weduwe is een vrij klein spinnetje dat veel lijkt op haar levensgevaarlijke zusje, de Zwarte Weduwe. Beide spinnen komen uit dezelfde spinnenfamilie maar de Valse Weduwe is een heel stuk minder giftig dan de Zwarte variant.

Hoewel een Valse Weduwe een stuk minder giftig is, wil dat niet zeggen dat haar beet niet dodelijk is. Met een beetje pech kun je er namelijk hartstikke dood aan gaan. Gelukkig is de spin niet agressief en zal deze alleen bijten als ze zich bedreigd voelt. Ze zijn uit elkaar te houden door de kleur. De valse weduwe heeft gele kenmerken en de zwarte weduwe rode.

Broccoli

Marloes, de dame die het spinnetje tegen kwam, besloot er even naar te Googlen. Volgens haar was het geen spin die je gewoon zomaar terug in de natuur zet of even kennis laat maken met de stofzuiger. Via Google komt ze er uiteindelijk achter wat voor spin het is en besluit ze onderzoeksinstituut Naturalis te bellen.

Het instituut vroeg haar of ze het spinnetje in een potje per post naar hen toe konden sturen. Een dag later kreeg ze de bevestiging dat het om een Valse Weduwe ging en dat die voor het eerst in Nederland gevangen is. Hierdoor is Marloes de officieel de eerste verzamelaar in Nederland van deze exotische spin.

Meer van dit: