HomeActueelAls je dit insect binnenshuis tegenkomt, dan heb je een groot en...

Als je dit insect binnenshuis tegenkomt, dan heb je een groot en kostbaar probleem

Voor veel mensen is ongedierte in huis een nachtmerrie maar er zijn er maar weinig die eraan ontkomen. In ieder huis zitten wel beestjes zoals spinnen, zilvervisjes of zelfs muizen. Tref je echter de Amerikaanse Grondtermiet aan, dan heb je een behoorlijk probleem.

Ongedierte in huis

Als je ongedierte in huis hebt, dan is dat in veel gevallen wel te merken. In Nederland zijn de meeste diertjes hartstikke onschuldig, maar er rukt nu een beestje op waar je minder blij mee hoeft te zijn.

De Amerikaanse Grondtermiet rukt in Nederland op. Althans, dat is waar het Platform Stop Invasieve Exoten voor waarschuwt. Tot nu toe zijn er in Nederland drie gevallen bekend waarin deze zogenaamde horrormier is aangetroffen. In Frankrijk zijn ze inmiddels al een plaag geworden.

Horrormier

Het diertje wordt een horrormier genoemd omdat de meeste mensen hem pas opmerken als het te laat is. Hij vreet hele huizen aan gort en je merkt ze pas op als de balken uit je plafond storten. De termiet doet een beetje denken aan de boktor, maar die kun je sneller herkennen door bijvoorbeeld zaagsel op de grond.

De beestjes zelf zijn ook maar moeilijk te spotten. Ze zijn een paar millimeter groot en zo goed als doorzichtig. Kom je deze rukkers dus tegen, moet je zorgen dat je zo snel mogelijk actie onderneemt.

Meer van dit: