HomeWTF?!Als je nu zilvervisjes in huis aantreft, dan kan dat wijzen op...

Als je nu zilvervisjes in huis aantreft, dan kan dat wijzen op een kostbaar probleem

Als je nu nog zilvervisjes in huis aantreft, dan kan dat wijzen op een kostbaar probleem. In ieder huis kom je ze wel tegen, maar het is belangrijk om het in de gaten te houden. Als het er ineens meer worden dan normaal, dan moet je snel naar de oorzaak gaan zoeken omdat het anders een dure grap kan gaan worden.

Zilvervisjes in huis

In ieder huis zitten wel zilvervisjes. In sommige huizen tref je er maar 1 per zoveel tijd aan, maar in andere huizen is het dagelijkse kost om een zilvervisje tegen te komen. Er is geen reden tot paniek als je ze ziet, maar je moet wel in de gaten houden of het er niet meer worden.

Zilvervisjes zijn namelijk dol op warme en vochtige plekken. Als ze een plekje van +- 25 graden Celsius, met een hoge luchtvochtigheid hebben gevonden, dan gaan ze zich voortplanten als gekken. Omdat we nu in een vochtige periode zitten, waarbij mensen de kachels gaan opstoken, creƫer je dus eigenlijk het perfecte broeinest voor de beestjes.

Vochtproblemen

Bekende broeinesten voor zilvervisjes zijn de badkamer, de ruimte waar de droger staat en de plek waar je verwarming binnenkomt. Het is daar vaak warmer dan op andere plekken en ook de luchtvochtigheid ligt hoger. Kom je ineens meer en meer van deze insecten tegen, dan betekent het dat de omgeving dus geschikt is voor voortplanting.

Dat betekent dan weer dat er wellicht vochtproblemen in je huis aanwezig zijn. Nu met alle regen, kan er een hoop vocht binnenkomen op plekken waar je misschien lekkage hebt. Iedereen weet dat een lekkage een behoorlijk dure grap is. Wees er daarom scherp op, dat als je ineens veel meer zilvervisjes ziet, je op zoek gaat naar de oorzaak ervan. De zilvervisjes an sich zijn als ze niet in je oor kruipen, niet schadelijk, maar zo’n lekkage is natuurlijk wel een probleem.