HomeTelevisieDit is hoeveel geld je moet hebben om mee te mogen doen...

Dit is hoeveel geld je moet hebben om mee te mogen doen aan ‘Kopen zonder Kijken’

Waar een aantal jaren geleden deelnemers gezocht moesten worden voor ‘Kopen zonder kijken’, is het tegenwoordig de laatste strohalm voor vele. Waar je vroeger de huizen voor het uitkiezen had, is dat nu zeker niet meer het geval.

Omdat het de laatste strohalm voor mensen kan zijn, stroomt het programma over in aanmeldingen. Toch mag niet iedereen mee doen, want je moet wel een grote som geld mee kunnen nemen.

Meedoen aan Kopen zonder kijken

Doordat er zoveel mensen zijn die zich aanmelden, voelden de deelnemers zich dus een echte uitverkorene als ze gekozen worden. Meedoen is dus voor vele een cadeautje, maar wat kost dat cadeautje nu eigenlijk? Ondanks dat de programmamakers veel verdienen aan de uitzending, verdient de deelnemer er eigenlijk helemaal niets aan.

Het kost je zelfs een heleboel geld en het is maar de vraag of je het aangekochte huis wel écht zo leuk vindt.

Hoeveel kost het?

Om door de selectie van het programma te komen, heb je minstens een hypotheek van een half miljoen nodig. Makelaar Alex van Keulen vertelt: “Je moet wel vijf ton hebben, willen we wat leuks kunnen doen. Het wordt een soort elite-programma. Het programma is wel veranderd.” Sterker nog, met minder dan 4 ton kom je blijkbaar niet eens meer door de eerste selectie heen.

Ondanks het flinke bedrag heeft het programma geen gebrek aan deelnemers. De regisseur van het programma vertelt: “Was het in de eerste twee seizoenen nog een soort van gok, tegenwoordig is het voor mensen de laatste strohalm die ze grijpen”.

Hij vervolgt: “Ze voelen zich bijna de uitverkorene, en weten – door eerdere afleveringen – inmiddels hoe het eindresultaat eruit kan komen te zien. Dus nee, aan aanmeldingen hebben wij geen gebrek.”

Meer van dit: