HomeTelevisieB&B Vol Liefde wordt compleet in scène gezet door de programmamakers

B&B Vol Liefde wordt compleet in scène gezet door de programmamakers

B&B Vol Liefde is misschien wel populairder dan ooit. Meer dan een miljoen mensen kijken elke dag naar de deelnemers die hun potentiële partners op bezoek krijgen. Soms vragen kijkers zich alleen wel af waarom sommige deelnemers in vredesnaam uitgerekend deze potentiële partners gekozen hebben.

De programmamakers bepalen

Dat de makers van een programma het één en ander in scène zetten is een publiek geheim. In het geval van reality is dat alleen wel lastig, maar ook dan krijgen ze het voor elkaar om te toveren met beelden. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit gesprek in het programma Lang Leve de Liefde?

Als het gaat om B&B Vol Liefde, hebben ze een andere tactiek om het programma spannend te houden. Zo bepalen de makers welke dates er op bezoek bij de B&B eigenaren mogen komen. Ze kiezen er bewust voor om dates te door te laten gaan, die een grote kans op een mismatch zijn. Entertainment specialist Aran Bade neemt er zelfs het woord pesten voor in zijn mond.

Teleurgestelde deelnemers

De B&B eigenaren die mee doen aan het programma, hopen natuurlijk op ware liefde. Dat de programma makers er vervolgens voor kiezen om complete mismatches te sturen, is natuurlijk opmerkelijk te noemen. Neem als voorbeeld Marian, de 69-jarige B&B eigenaresse uit Portugal. Zij gaf aan dat ze op zoek was naar een vlotte jonge man, maar krijgt vervolgens alleen maar oude kraaien op bezoek (hoewel Olof echt een lieverd is).

Ook oud deelnemer Hans uit Italië gaf aan dat er ongelofelijk veel leuke vrouwen naar hem hadden geschreven, maar dat die nooit door de selectie zijn gekomen. Zo houden de programmamakers dus bewust grip op de hele situatie. Het is natuurlijk ook niet spannend als de dates direct eens schot in de roos zijn. Een beetje wrijving scoort veel beter dan alleen maar hosanna.

Meer van dit: