HomeWTF?!Deze zorgboerderij uit heftigste item ooit van Undercover in Nederland staat nu...

Deze zorgboerderij uit heftigste item ooit van Undercover in Nederland staat nu op Funda

We kennen allemaal de heftige aflevering van Alberto Stegeman nog wel. Vorig jaar april bracht hij via zijn programma de misstanden van zorgboerderij Aurora Borealis naar buiten. De misstanden waren zo erg, dat er zelfs direct aanhoudingen verricht werden. De eigenaren werden direct uit hun bevoegdheid gezet, waardoor de zorgboerderij nu in de verkoop is gezet.

De misstanden bij Aurora Borealis

Alberto Stegeman ging undercover bij de zorgboerderij in Wedde. De kijkers zagen hoe de bewoners werden onderworpen aan vernederingen, lijfstraffen en mishandelingen.

De autistische en verstandelijke bewoners waren geen moment van de dag veilig bij de leiders en eigenaar van de woonboerderij. Alberto wist zelfs op beeld vast te leggen hoe de bewoners urenlang buiten werden opgesloten, wasmanden over hun heen kregen om bewegingsvrijheid te voorkomen of geen eten kregen. De ene actie was nog schokkender dan de ander. Nederland raakte er niet over uitgesproken.

Het programma zorgde ervoor dat de leiders en de eigenaren direct uit hun ambt gezet zijn. Hierdoor mogen ze niet meer werkzaam zijn in de woonboerderij. De woonboerderij moest daarom ook zo snel mogelijk de verkoop in.

Afbeelding: Funda

 

Woonboerderij op Funda

Inmiddels is de zorgboerderij omgebouwd tot een luxe en duurzame woonboerderij. Het hoofdgebouw is onderverdeeld in 8 verschillende kleine appartementen, 2 grote appartementen en 2 beheerderswoningen. Naast deze woonruimtes beschikt het perceel over een opslagschuur van 350 m² en een groot bijgebouw van 127 m².

De woonboerderij is van top tot teen helemaal aangepakt. Niet alleen qua design, maar ook qua verduurzaming. De woonboerderij heeft nu moderne voorzieningen zoals vloerverwarming, aardwarmte en digitale sloten.

Afbeelding: Funda

De woningen in de woonboerderij hebben allen een eigen sanitair voorziening en de grote woonruimtes hebben zelfs een uitgebreide keuken. Bovendien is de woonboerderij voorzien van maar liefst 115 zonnepanelen met 2 omvormers. Hierdoor heeft de woonboerderij zelfs energielabel A. Iedereen die gek is op wonen en interieur, likt zijn vingers af bij dit pand.

Ondanks de luxe en duurzame staat van de woning, blijft er toch een negatieve schaduw over de woning hangen. Of het snel verkocht gaat worden is daarom nog maar de vraag. Wil je het hele pand even goed bekijken? Check het dan via deze link. Benieuwd naar wat er zich afgespeeld had? Check dan de beelden hieronder.

Meer van dit: