HomeTelevisieAlberto Stegeman lokt afperser genadeloos in de val in 'Undercover in Nederland'

Alberto Stegeman lokt afperser genadeloos in de val in ‘Undercover in Nederland’

In een spectaculaire uitzending heeft Alberto Stegeman een afperser keihard in de val laten lopen. De gozer perste Hans (dat is een fictieve naam) af omdat die zich zou hebben aangemeld op een volwassenensite. Vervolgens moest Hans iedere keer geld aan de afperser betalen, anders zou die het verklappen tegen zijn vrouw en kinderen.

Undercover in Nederland

De uitzending van Undercover in Nederland van 15 oktober was best wel een heftige. Het gaat over Hans die op een website voor volwassenen had gezeten. Je zou zeggen dat dat helemaal niet zo gek is maar Hans had wel een vrouw en kinderen thuis zitten. Hij zocht naar iemand om overspel mee te plegen.

Toen hij uiteindelijk iemand had gevonden, hebben ze wat gekletst. Dat stopte toen bleek dat Hans moest betalen voor de handelingen die hij graag wilde doen. Ook prima zou je denken maar een paar weken later werd Hans gebeld door iemand die dreigde om alles aan zijn vrouw en kinderen te vertellen. Als hij dat niet wilde, moest hij flinke sommen geld aan hem betalen.

In de val

Hans besloot maar gewoon te betalen maar de man kwam steeds terug. Het afpersen bleef aan de gang en liep inmiddels op tot een bedrag van ongeveer 12.500 euro. Dat was voor Hans zo veel, dat hij zelfs de spaarrekeningen van zijn kinderen moest plunderen. Een zeer treurig verhaal.

Alberto hoorde het aan en besloot Hans te helpen. Samen bedachten ze een plan om de afperser in de val te laten lopen. Met behulp van de politie, konden ze de man op heterdaad betrappen. Dat zag er best spectaculair uit want van alle kanten kwamen er agenten aangerend. Hieronder staan de beelden, die duren best lang maar het hele middenstuk kun je eigenlijk wel skippen als je wat tijd wilt besparen.

Meer van dit: