HomeWTF?!Je krijgt een hekel aan horzels als je ziet wat de dokter...

Je krijgt een hekel aan horzels als je ziet wat de dokter uit zijn lip haalt

Je krijgt een hekel aan horzels als je ziet wat de dokter uit deze gozer zijn lip haalt. Hij had een vreemd plekje op zijn lip en besloot toch maar eens om de dokter ernaar te laten kijken. Die zag gelukkig gelijk wat er aan de hand was en kon de gozer meteen eventjes helpen.

Hekel aan horzels

Heel veel mensen hebben al een hekel aan horzels. Dat komt omdat die krengen een behoorlijk gemene steek in zich hebben. Althans, dat is wat ze denken want in de volksmond wordt de daas vaak verward met een horzel. De daas is een gemene bloedzuigende flikker die het leuk vindt om te steken. De horzel kán niet eens steken.

De echte horzel heeft geen angel of bek waar die mee kan steken. Sterker nog, horzels eten niet eens in hun leven, maar vliegen alleen maar rond om het nageslacht een kans te geven. Het zijn de larven die wel een tijdje leven en eten en dat doen ze graag parasitair in zoogdieren. De horzels leggen hun eitjes in bijvoorbeeld een klein wondje en zo leeft de larve in de gastheer totdat hij rijp genoeg is.

Horzel larve

De larve wordt in de meeste gevallen uit geniest maar is ook in staat om zichzelf naar buiten te vreten. In dit specifieke geval had een gozer zich waarschijnlijk raak geschoren, waarna een horzel besloot om voort te planten in zijn lip. Toen de larve rijp genoeg begon te worden, kwam er een gek plekje tevoorschijn.

Toen hij dat plekje liet checken bij de dokter, wist die direct wat er aan de hand was. Hij goot een beetje antibiotica en alcohol over het kleine gaatje en kon zo de larve naar buiten trekken. We waarschuwen wel bij de beelden want er zullen vast mensen zijn die er niet tegen kunnen om te kijken naar dit soort smerige ingreepjes.

Meer van dit