HomeWTF?!Kat overleeft 2 maanden door overleden baasje op te eten

Kat overleeft 2 maanden door overleden baasje op te eten

Een kat heeft twee maanden weten te overleven nadat zijn 43-jarige baasje was overleden. De kat kon overleven door het lichaam van het baasje op te eten. Dit gebeurde in het Duitse Niedersachsen, waar een man overleed en twee maanden lang in zijn woning lag. 

Katten zijn geen aaseters

Katten zijn van nature geen aaseters. Normaliter wachten ze nooit tot hun prooi een lijkje is, maar pakken ze liever hun eten vers en levend. Katten zijn uitstekende jagers die prima hun eigen maaltje bij elkaar kunnen vangen. Toch zijn ze in tijden van nood niet vies van een beetje ‘aas’.

In dit specifieke geval heeft de kat geen mogelijkheid gevonden om eten binnen te krijgen. Uit nood is de kat toen begonnen met het opeten van het lichaam van het baasje. Hoewel de kat sterk vermagerd was, is het een wonder dat die zich twee maanden lang heeft kunnen redden met het opeten van het lichaam.

Buurvrouw sloeg alarm

Men kwam erachter doordat de buurvrouw van de 43-jarige man alarm geslagen had. Zij had de man al een langere tijd niet meer gezien en begon zich toen zorgen te maken. De politie besloot daarom langs te gaan om even te kijken of alles oké was, maar dat bleek helaas niet het geval te zijn.

Ze troffen het lichaam van de man in het huis aan. De oorzaak van overlijden was niet direct vast te stellen omdat de kat van de man een behoorlijk deel van het lichaam had opgegeten. Het diertje werd naar het asiel gebracht. Een woordvoerder vertelde: Het lijkt misschien een bizar verhaal maar we treffen regelmatig lichamen aan waar een huisdier van heeft gegeten. Maar wees niet bang dat jouw kat ook aan jou begint, in de eerste dagen zal het dier je gewoon nog als het ‘slapende’ baasje zien.