HomeTelevisieSteenrijk, Straatarm-kijkers storen zich enorm: "Geen geld, wel 6 katten"

Steenrijk, Straatarm-kijkers storen zich enorm: “Geen geld, wel 6 katten”

Er is weer eens ophef ontstaan rondom het programma Steenrijk, Straatarm. Eigenlijk zorgt vrijwel elke aflevering voor de nodige controverse, maar bij deze uitzending ging het op X goed los. Het ging deze keer niet om een oplichter of om acteurs, maar over de uitgaven van het arme gezin. 

Ex On The Beach en Love Island sterren

Tijdens deze aflevering van Steenrijk, Straatarm, ruilen de Belgische Mattheus en Deborah met de alleenstaande moeder Danny. Mattheus en Deborah kun je kennen van onder meer Ex On The Beach en Love Island. De alleenstaande moeder ruilt samen met haar tienerzoon een week van huis en haard, met het ‘rijke’ stel.

Al snel kan de kijker een kijkje nemen in het leven van alleenstaande moeder Danny. De kijker krijgt te zien dat de dame flink wat tegenslagen heeft gehad in haar leven. Verschillende factoren hebben ervoor gezorgd dat ze in de schuldsanering is beland. Niet veel later werd Danny opgenomen in het ziekenhuis met hartritmestoornissen. Ondanks dat ze nu uit de schulden is moet ze samen met haar tienerzoon nog steeds rondkomen met een minimaal bedrag van 70 euro per week.

Geen geld voor eten, wel voor zes katten

Ondanks dat de alleenstaande moeder bij veel kijkers op steun kan rekenen, ontstaat er ook een flinke ophef. Ze heeft namelijk naast haar tienerzoon, maar liefst zes katten. Deze katten zorgen natuurlijk allemaal voor een flinke kostenpost in het huishouden.

De kijkers van het programma gaan daarom ook helemaal los via X. Er komen al snel berichten voorbij als: “Nergens geld voor, maar wel 6 katten….” en “Geen cent te makken maar wel 6 poezen. En eten koken voor anderen… hoe nobel ook”. 

De reacties zijn dus zeker niet positief. De meeste kijkers begrijpen niet dat je in een benarde situatie als deze ook kiest voor zes katten. Een of twee katten kunnen ze wel begrijpen, maar een half asiel gaat ze echt te ver.

Meer van dit: