HomeTelevisieSteenrijk, Straatarm totaal in scene gezet: "Ik mocht meedoen met huis van...

Steenrijk, Straatarm totaal in scene gezet: “Ik mocht meedoen met huis van een ander”

ie hebben al vaker vertelt dat we twijfelen aan de oprechtheid van het programma Steenrijk, Straatarm. Op het moment dat zelfs Nicky Opheij mee mocht doen, kreeg de geloofwaardigheid opnieuw een dreun te verduren. Koen van Heest van de Bankzitters maakte er zelfs een video over. Nu is er opnieuw een ‘arm’ persoon gevraagd voor het programma.

TikTokker Ipek Steenbeek

TikTokker Ipek Steenbeek kwam onlangs met een bijzonder statement. Ze werd namelijk op haar socials benaderd door het programma. Ze begreep daarom ook niet direct dat ze benaderd werd als de ‘rijke’ deelnemer van het programma.

“Het eerste wat Ik dacht: in welke categorie hoor ik dan? Ik ben niet arm, maar soms ook wel. Ik ben niet rijk, maar soms ook wel. Ook omschreef ik dat ik geen villa had, geen zwembad. Maar het was dus inderdaad dat wij dan het ‘rijke gezin’ zouden zijn. Het concept was leuk, maar wij zijn dat gewoon niet.”

Toch was dit voor de makers van het programma geen enkel probleem. Ipek mocht namelijk meedoen met de villa van iemand anders. Op deze manier hoefde ze alleen de rol te spelen van ‘rijk persoon’.

Steenrijk, Straatarm nep?

Toen Juicechannel op Instagram het nieuws van Ipek deelde, werd die direct benaderd door vele andere die een berichtje gekregen hebben van het programma. Een reactie die Juicechannel kreeg:

“Helemaal waar! Ik ben zelf ook benaderd en kreeg dit aanbod ook omdat ik niet in een villa woon. Het is zelfs zo ziek dat je een samenwerking met een bedrijf aan mag gaan en mag doen alsof dit van jou is. Dit is allemaal voor meer reclame voor het betreffende bedrijf. Het weekgeld van 1500 euro hoef je ook niet zelf aan het arme gezin te geven, dit werd allemaal gesponsord. Je hoeft dus alleen maar te doen alsof je rijk bent en lief te lachen.”

Hoe zit het dan met de arme gezinnen? Zijn deze wel echt arm? Volgens Juicechannel wel, maar wij geloven niks meer van het programma. Bekijk hieronder de video van Ipek.

@ipeksteenbeek

Ik wist niet eens dat dit programma nog bestond trouwens 🤣 #fyp #foryou #storytime #tvprogramma

♬ original sound – Ipek Steenbeek

Meer van dit: