HomeTelevisieMoeten 'Married at First Sight' kandidaten eigenlijk iets zelf betalen?

Moeten ‘Married at First Sight’ kandidaten eigenlijk iets zelf betalen?

Dag in dag uit genieten mensen van programma’s op televisie. De best bekeken programma’s zijn bij het koffiezetapparaat vaak het gesprek van de dag en Married at First Sight is zo’n programma. Daarin trouwen kandidaten met elkaar, terwijl ze elkaar nog nooit hebben gezien.

Met elkaar trouwen

Als je dolverliefd bent op elkaar, kun je er samen voor kiezen om te gaan trouwen. Hoewel het in 2 op de 5 gevallen weer op een echtscheiding uitloopt, zijn er dus meer gevallen waarin het wel goed gaat.

Liefde kan vaak ontstaan op het eerste gezicht, maar trouwen op het eerste gezicht komt veel minder voor. Het is dan ook de vraag of dat wel goed gaat. Als het aan de programmamakers ligt, wel. Zij hebben de kandidaten namelijk aan allerlei testjes onderworpen om te zien wie het best bij elkaar zou passen. De wetenschap zou voor alle stellen groen licht geven om gelukkig te worden met elkaar.

Is het echt?

Uit navraag bij ex-kandidaten blijkt dat de stellen écht trouwen. Het is dus niet zo dat het een grote show is. De kandidaten hebben een rechtsgeldige bruiloft met huwelijkse voorwaarden. Het programma werkt samen met een team van advocaten en juristen en heeft een dichtgespijkerd huwelijkscontract voor de kandidaten klaarliggen.

In dat contract staan bijvoorbeeld dingen als wat er al gebeuren als één van de twee kandidaten plots overlijdt tijdens de periode dat ze getrouwd zijn. In die voorwaarden staat ook dat ze bij een eventuele scheiding teruggaan naar de situatie als voor het huwelijk.

Wie betaalt wat?

Afgelopen week schreven we een artikel over wie voor de kosten opdraait in klusprogramma’s. Dat leerde ons dat de deelnemers veelal moeten betalen voor wat er gedaan werd.

In het geval van ‘Married at First Sight’ ligt het helemaal anders. Uit navraag blijkt dat de deelnemers alles vergoed krijgen wat met de productie te maken heeft.

Dat wil zeggen dat de locatie, de kleding, de taart, maar ook de hele bruiloft en verzorging voor de gasten wordt betaald door het programma. Daarnaast is de huwelijksreis ook voor rekening van het programma.

Moeten ze dan niets zelf betalen?

De deelnemers hoeven in principe niets zelf te betalen, behalve als ze dingetjes willen kopen zoals souvenirs. Die zijn voor eigen rekening. Het (uit)eten wordt dan wel weer betaald door het programma. Het programma is zoals vele denken dus niet in scène gezet.

Meer van dit: