HomeTelevisieDoe je mee aan een klusprogramma? Dan moet je dit bedrag betalen,...

Doe je mee aan een klusprogramma? Dan moet je dit bedrag betalen, anders gaat het niet door

Er zijn behoorlijk wat klusprogramma’s op televisie en dat is niet voor niets. De programma’s zijn al jaren populair en ze bedenken steeds andere versies. Eén van de bekendste is bijvoorbeeld Help Mijn Man is Klusser. Maar wist je dat je zelf moet betalen?

Alles wordt gedaan in klusprogramma’s

Het lijkt natuurlijk fantastisch om mee te doen aan een populair klusprogramma, maar je moet het zelf allemaal bekostigen. Programma’s als Kopen zonder Kijken komen er nog eerlijk voor uit dat je zelf moet betalen, maar andere programma’s laten dit niet weten.

De meest bekende programma’s, zoals Eigen Huis en Tuin of VTWonen, maken van de grootste bouwvallen een paleisje. Alles wordt van top tot teen aangepakt en zelfs de styling van het huis wordt vaak meegenomen en behandeld. Het moet dan ook een behoorlijke klap met geld kosten om alles te bekostigen. Daar laten de programma’s vaak niks over uit.

Zelf betalen

Als je wilt dat jouw bouwval wordt omgetoverd tot een heus paleisje, dan is het helaas niet zo dat de programma’s dat allemaal voor je betalen. Het is namelijk zo dat je zelf met een hoop geld over de balk moet komen. Vaak wordt in het aanmeldproces al gevraagd wat het budget zou kunnen zijn voor het project.

De volle mep

Het is niet zo dat je de volle mep moet betalen. In het programma Eigen Huis en Tuin moet je bijvoorbeeld 40% van de kosten van het totale project ophoesten. Dat is een mooie korting, maar nog steeds een klap geld.

Voor VTWonen hangt het puur af van het beschikbare persoonlijke budget voor het project. Vaak krijgen dit soort programma’s wel een heleboel gesponsord van bedrijven die een beetje reclame nodig hebben.

Voor het programma Help Mijn Man is Klusser steekt het wat anders in elkaar. In dat programma hebben de deelnemers vaak al een heleboel tijd, geld en energie in het project zitten.

De meeste doen niet perse vrijwillig mee aan het programma en het is dan ook zo dat ze niet verder op kosten gejaagd worden. Bij dit programma wordt het grootste gedeelte compleet vergoed. Gelukkig maar, want sommige maken er echt een puinbende van.

Meer van dit: