HomeTelevisieRijke deelnemer Nick Op Heij valt door de mand in Steenrijk, Straatarm:...

Rijke deelnemer Nick Op Heij valt door de mand in Steenrijk, Straatarm: “Dit is een oplichter”

We kennen allemaal inmiddels het programma Steenrijk, straatarm. Voor diegene die onder een steen hebben geleefd: een arm stel en een rijk stel ruilen een week van huis en haard. Het arme gezin krijgt hierbij het geld van de rijke tot de beschikking en vice versa. Vaak weet het programma voor controverse te zorgen en zo ook deze week. 

Cursusverkoper Nick Op Heij

Het arme gezin van deze week is het gezin van Elise. Elise is een alleenstaande moeder die de touwtjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Een vakantie zit er dus ook voor haar en haar kinderen Naoufel en Lina niet in.

Het gezin is nooit op vakantie geweest, maar dan doet zich een buitenkansje voor. Het gezin ruilt in het programma namelijk met cursusverkoper Nick Op Heij. Ze verruilen hun galerijflat in Delft voor een week met een prachtige Griekse villa. Nick en zijn vriendin Zoë wonen namelijk volgens het programma in deze villa. Op kosten van Nick Op Heij en zijn vriendin Zoë, mag het arme gezin daar vakantie vieren.

Nick Op Heij zelf straatarm

Toch is niets wat het lijkt. Al snel gaan de reacties op X helemaal los over Nick Op Heij en zijn vriendin. Een greep uit de reacties kun je hieronder vinden. Dankzij zijn aanwezigheid op social media, zijn er genoeg mensen die precies weten wie Nick is.

Deze reacties komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Nick Op Heij ligt al langere tijd onder vuur om ‘het verkopen van een leugen’. Hij beweert namelijk dat hij rijk is geworden met crypto.

Natuurlijk wil hij dat iedereen zo rijk kan worden als hem, waardoor hij nu cursussen verkoopt. Deze cursussen zorgen ervoor dat iedereen ‘slapend rijk’ kan worden. Vrijwel niemand vindt succes na het voltooien van de cursus, op Nick na dan, want die verdiend zijn geld aan de cursus.

YouTuber Koen, bekend van de Bankzitters en als de ex van Juultje Tieleman, heeft al eens een video over Nick gemaakt. Die video is hieronder te zien.

Arme mevrouw

De arme mevrouw kwam er trouwens ook niet zo goed vanaf op X. De meningen over haar waren ook duidelijk. Dat kwam omdat ze volgens kijkers het geld aan verkeerde dingen uitgaf en met vreemde excuusjes kwam. Ze besloot bijvoorbeeld om dure tassen te kopen van het geld van Nick en zijn vriendinnetje.

Meer van dit: