HomeTelevisieArm gezin uit 'Steenrijk, Straatarm' mocht naar Spanje, maar lust het eten...

Arm gezin uit ‘Steenrijk, Straatarm’ mocht naar Spanje, maar lust het eten daar niet

Het concept van Steenrijk, Straatarm lijkt steeds meer te veranderen. Waar ze vroeger nog gewoon van huis ruilde, wordt het arme gezin tegenwoordig steeds vaker met een flink geldbedrag naar een verblijf in het buitenland gestuurd. Ook deze week werd het arme gezin naar het buitenland gestuurd. Toch lijkt het of arme gezin het allemaal net wat minder leuk vindt als gehoopt. 

Week naar Spanje

Karin en dochter Noa moeten leven van een zeer karig weekbudget. Dit is allemaal het gevolg van een zeer lastige periode. Hun karige weekbudget heeft ervoor gezorgd dat ze niet kunnen rondkomen zonder hulp van de kledingbank en voedselbank.

Moeder Karin vindt dit natuurlijk verschrikkelijk: “Is soms heel moeilijk om Noa niet te kunnen geven wat ik haar zou willen geven”. Ze vertelt verder: “Op veel dingen moet ik ‘nee’ zeggen omdat we er het geld niet voor hebben.” Op het moment dat duidelijk wordt dat ze een week in Spanje mogen verblijven, vinden ze dit toch wel heel erg spannend.

De Spaanse keuken

Noa en haar moeder zijn nog nooit de grens overgegaan, dus ze weten ook niet echt wat ze kunnen verwachten. Eenmaal aangekomen in Spanje genieten ze van het prachtige landschap, het huis met zwembad en het uitzicht.

Ondanks dat ze met volle teugen genieten, valt één ding zwaar tegen. De laatste avond van hun verblijven gaan ze in luxe dineren, in een plaatselijk restaurant.

Hoewel het bestellen van hun eten niet van een leien dakje gaat, is het toch gelukt om Patatas Bravas met een hamburger te bestellen.

Noa is direct duidelijk dat ze geen groente wil op haar burger. Haar moeder begrijpt haar volkomen: “Je wil dus een hamburger zonder rotzooi erop?”. De beelden van het hele avontuur staan onderaan het artikel.

Als het eten op tafel staat is Noa direct in de stress. Er zit namelijk een saus op de Patatas Bravas: “Ik lust de saus niet… Nee.” De beelden staan onderaan dit artikel en ook op X kunnen ze het verwende gedrag van Noa allesbehalve waarderen:

Meer van dit: