HomeWTF?!Oud medewerker McDonalds: "Wij gaven gewoon vlees McKroketten aan vegetariërs"

Oud medewerker McDonalds: “Wij gaven gewoon vlees McKroketten aan vegetariërs”

Dat je niet iedereen zomaar kan vertrouwen weten we inmiddels wel. Dat je zelfs fastfoodketen zoals McDonalds niet meer kan vertrouwen, dat is redelijk nieuw. Je gaat er namelijk vanuit als je iets besteld bij de Mac dat je krijgt waarvoor je betaalt. De klant is koning en er zijn genoeg autoriteiten die toezicht houden, toch?

Niets is wat het lijkt

Zelfs bij de McDonalds kun je het eten dat je krijgt niet meer vertrouwen. De radiozender 3FM kreeg namelijk tijdens één van de shows een belletje over het fastfood restaurant. Die show staat in het teken van bedrijfsgeheimen van je vorige werkgever.

In de show bede de anonieme ‘Anne’ in met een bizar verhaal over haar tijd bij de McDonalds in Tiel. Daar werd afgelopen september de vlees bevattende McKroket vervangen door een vegetarische variant. Die actie van de McDonalds leidde tot een hoop bombarie. De klanten waren woest dat hun geliefde vlees nu plant was geworden.

Vleesvariant gemixt met vegetarische variant

Tegen de radiozender is ‘Anne’ direct duidelijk: “We hadden er nog heel veel over en toen hebben we dus alle normale McKroketten tussen de Veggie gegooid.” Ze vervolgt haar verhaal met: “De manager heeft het gezien en die keurde het goed”. Niet alleen de radio dj’s wisten niet wat ze hoorde, maar ook op social media ging het al snel helemaal los.

Al snel kwamen er opmerkingen zoals: “Dat is echt niet normaal, wat als iemand allergisch is?” en “Dit is echt mijn angst als vegetariër.” Doelende op het feit om onbewust vlees te eten.

Natuurlijk kreeg het hoofdkantoor van de McDonalds ook al erg snel lucht van deze zaak. Een woordvoerder van de McDonalds reageert al snel met: “We kunnen ons dit totaal niet voorstellen” en “De overgebleven stapel vleeskroketten kunnen we niet meer verifiëren. Die is niet terug te zien in de inkoop- en verkoopcijfers van de rundvleeskroketten.”

Of het waar is wat Anne zegt, is dus niet helemaal duidelijk. Duidelijk is wel dat een hele hoop mensen het fragmentje gehoord en gezien heeft.

Je kunt het fragmentje hieronder zien en horen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NPO 3FM | We want more (@npo3fm)

Meer van dit: