HomeWTF?!Steenrijk, Straatarm valt door de mand: 'Rijke Jesper blijkt oplichter'

Steenrijk, Straatarm valt door de mand: ‘Rijke Jesper blijkt oplichter’

Het gaat niet heel lekker met het programma Steenrijk, Straatarm. De afleveringen van het nieuwe seizoen zijn eigenlijk nog niet één keer zonder controverse geweest. Eerder zagen we bijvoorbeeld acteurs meedoen, en nu dus een oplichter. Zouden de rijke mensen op zijn?

Steenrijk

Wanneer iemand steenrijk is, is een beetje subjectief. Als we even aan ChatGPT vragen hoeveel euro je nodig hebt om steenrijk te zijn, dan komt die met een schatting van 2.2 miljoen euro. Dat is sowieso een bedrag waar je, met een beetje kennis, nooit meer mee hoeft te werken.

In Nederland is de keuze niet reuze als het gaat om steenrijke mensen die ook nog eens met hun kop op televisie willen. Om die reden moet het programma soms wat minder kritisch zijn op wie ze mee laten doen. Dit keer hebben ze Jesper en zijn vriendin Shannon gevonden, die maandelijks een lekker bedrag binnen harken.

Dropshippen

Jesper is namelijk een zogenaamde dropshipper. Dat wil zeggen dat iemand goedkope producten met de juiste marketingformule voor de hoofdprijs verkoopt. Omdat veel van die dropshippers hun goedkope meuk uit China halen, komen daar ook veel klachten bij kijken. Jesper blijkt niet zo veel met die klachten te doen en kwam om die reden bij het programma Radar voorbij. Zijn klanten noemde hem een heuse oplichter.

Een hoop van zijn dropship bedrijven kregen ongelofelijk slechte beoordelingen. Hij zou een slechte klantenservice hebben en prutkwaliteit leveren. Als er dan iets kapot ging of niet aankwam, werden klanten niet tot nauwelijks gecompenseerd. Nu blijkt dus dat hij daar ongelooflijk veel centjes mee verdiend. Leuk voor hem maar om het nou een platform te geven in het programma Steenrijk, Straatarm? Dat is een beetje twijfelachtig te noemen

Meer van dit: