HomeWTF?!Justice kan niet stoppen met in slaap vallen: "Het overkomt me gewoon"

Justice kan niet stoppen met in slaap vallen: “Het overkomt me gewoon”

De meeste mensen vinden het altijd lastig om in de ochtend weer uit bed te komen. Begrijpelijk want als je lekker warm onder de dekens ligt, dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk blijven liggen. Als je dan eenmaal de dag begonnen bent, dan denk je ook niet meer terug aan je bed. Toch zijn er ook mensen die dan alsnog de rest van de dag in slaap vallen, op de gekste plekken. Eén van die personen is de 28-jarige Justice. 

Slapen tijdens oma’s begrafenis

Er is dus een zeldzame ziekte waarbij je gewoon uit het niets in slaap kan vallen. Deze ziekte heet Narcolepsie en komt nauwelijks voor. Justice heeft narcolepsie en heeft haar slaapmomenten totaal niet onder controle. Ze valt op een dag meerdere keren in slaap, zonder dat ze hier controle over heeft.

Deze gekke plekken zijn niet alleen in huis, maar ook bijvoorbeeld in de kroeg. De vervelendste plek waar Justice in slaap is gevallen, was op haar oma’s begrafenis. Haar familie weet natuurlijk van haar ziekte af, maar de vrienden van haar oma niet. Hierdoor kregen de mensen nogal een slechte indruk van haar, want wie valt er nu in slaap tijdens de begrafenis van haar eigen oma?

“Uiterst kwetsbaar”

Niet alleen Justice heeft last van de slaapaanvallen, maar ook haar zus Ava maakt zich enorm veel zorgen.

Ava is opgegroeid met Justice en is er inmiddels aan gewend om haar zus te beschermen. Ava vertelt: “Ik zorg er gewoon voor dat ik Justice veilig houd, zorg ervoor dat haar omgeving haar respecteert en dat haar slaapaanval geen spektakel is voor omstanders“. 

Onhandig

De slaapaanvallen van Justice zorgen namelijk voor flink wat bekijks. De laatste keer toen ze in de kroeg in slaap viel, dachten omstanders dat ze helemaal kachel was.

Toch is er helaas geen medische oplossing voor de aandoening. Ondanks dat we het heel sneu vinden voor Justice hopen we wel dat ze het tijdig tegen haar vriendje vertelt.

Stel je namelijk voor dat ze in slaap valt tijdens het wippen… Die jongen durft dan nooit meer met een vrouw het bed te delen. Bekijk de beelden van Justice hier:

Meer van dit: