HomeWTF?!Omstander smijt vol gas een blikje tegen de agent zijn hoofd

Omstander smijt vol gas een blikje tegen de agent zijn hoofd

Een opmerkelijk incident als de agent ter plaatse komt en direct een blikje kopt. Wat precies de situatie is, is niet helemaal duidelijk. Het is nooit de bedoeling om een hulpverlener aan te vallen, in wat voor situatie dan ook. Helaas zien we het nog regelmatig gebeuren.

Respect voor de politie

Het respect voor de politie (en andere hulpverleners) is de laatste jaren naar een nulpunt gedaald. De politie is er om ons veilig te houden maar een hele grote groep mensen ervaart dat niet meer zo. Voornamelijk jongeren hebben allesbehalve respect voor de blauwe vrienden. Met name de handhaving kan op geen greintje respect meer rekenen.

Om een beetje respect terug te krijgen, zou je kunnen stellen dat de politie met hardere hand op moet gaan treden. Helaas mogen zij tegenwoordig helemaal niks meer. Stiekem een keer een pak slaag uitdelen zit er ook niet meer in want zodra de politie aanwezig is, wordt er door jan en alleman gefilmd.

Agent krijgt blikje tegen zijn hoofd

In dit geval stonden dus ook al meerdere mensen te filmen toen de politie aankwam. Wanneer een agent uitstapt wordt hij gefilmd en krijgt hij direct een blikje tegen zijn kop aan. Je zou toch zeggen dat het makkelijk is om te achterhalen wie dat deed maar niets lijkt minder waar. Hij reageert er zelfs haast niet op.

Hij wankelt even, maar niemand van zijn collega’s schiet hem te hulp. Hij laat het er daarom ook maar bij zitten. Het wordt toch tijd dat mensen die dit soort kutgeintjes uithalen ook eens flink gestraft worden. Eventjes een kwartiertje met de wapenstok masseren bijvoorbeeld.