HomeHumorVrienden helpen hun maat ontsnappen uit politieauto in Urk

Vrienden helpen hun maat ontsnappen uit politieauto in Urk

In Urk zijn ze niet heel erg dol op de politie. Ze zijn sowieso niet heel dol op de rest van Nederland maar goed, daar zijn meer mensen het over eens. Het is een klein ministaatje op zich en waarschijnlijk zitten ze nu al passief-agressief dit stuk te lezen omdat er ‘in’ in plaats van ‘op’ Urk staat.

Hecht genootschap

Het is geen geheim dat de mensen uit Urk heel hecht met elkaar zijn. Geen wonder dus dat je elkaar helpt wanneer het even minder gaat. Zo kun je ook wel stellen dat het niet heel goed gaat wanneer je bent opgepakt door de politie. Toch zijn daar dan altijd de redders in nood. Een broederschap dat dag en nacht voor elkaar klaar staat.

Uiteraard wordt er eerst gefilmd en gelachen hoe hun maatje is opgepakt maar als ze dan beseffen dat ze de deur gewoon open kunnen doen, is de keuze gauw gemaakt. Ze openen de deur en de gozer zet het op een rennen. De agent die ogenschijnlijk alleen is, laat het er maar bij zitten. Scheelt hem natuurlijk ook weer een berg papierwerk.

Groter probleem

Door het wegrennen van de politie, is zijn probleem nog niet verdwenen. Sterker nog, er kan nog een aanklacht bij komen wegens belemmering van de rechtshandhaving. Dat kan dan weer resulteren in een hogere straf. Niet heel slim dus om te vluchten als je al gepakt bent. Ben je nog niet aangehouden? Dan is rennen een optie want dan ben je nog niet strafbaar, denk ik (geen juridisch advies).

Wat er precies aan vooraf ging is niet duidelijk maar het fragment gaat momenteel knetter viraal. De jongens hebben in ieder geval hun dagelijkse portie plezier weer gehad en de Urkers hebben weer wat te bespreken bij het koffiezetapparaat.

@jantjuhhh1

#urk

♬ origineel geluid – Jan

Meer van dit: