HomeHumorVoor de TV in slaap vallen betekent volgens onderzoekers dat je een...

Voor de TV in slaap vallen betekent volgens onderzoekers dat je een keigoed mens bent

Voor de televisie in slaap vallen betekent volgens onderzoekers dat je een keigoed mens bent. Althans, als we onze concullega’s van SGXL.nl mogen geloven. Hoewel je partner het vaak minder gezellig vindt dat je in slaap valt, ben je eigenlijk hartstikke goed bezig.

Voor de TV in slaap vallen

Heel veel mensen sluiten hun dag lekker achter de TV af. Ze komen thuis na een lange en intensieve dag werken en vinden het dan lekker om nog even helemaal niks aan hun hoofd te hebben. De meeste mensen zoeken dan een film of serie uit om die te gaan kijken maar er is ook een andere groep.

Deze groep valt binnen 10 minuten in slaap. Hoe leuk of spannend de film ook is. Zelfs als ze zich voorgenomen hebben om wakker te blijven, wil het niet lukken. Ook als ze wat te snoepen en te drinken hebben gepakt, zorgt dat niet voor genoeg energie om wakker te blijven. Dat is vaak behoorlijk frustrerend voor zowel anderen als jezelf, maar wist je dat je eigenlijk een keigoed mens bent?

Keigoed mens

Voor de televisie in slaap vallen heeft niet zo veel met je persoonlijkheid te maken maar zorgt wel dat je goed bezig bent. Zo verbrand je ongeveer 70 calorieën per uur én ben je goed voor het milieu bezig. Dat komt omdat je verder niets anders aan het doen bent. Behalve dan wat stroom verspillen.

Daarnaast zorgen mensen ervoor dat ze goed uitgerust zijn zodat ze over de dag een positieve factor kunnen spelen op zowel het werk als privé. Hoewel het dus gezelliger is om wakker te blijven, is er ook niets mis mee als je lekker in slaap sukkelt, terwijl je televisie zit te kijken. Ben je lekker uitgerust en rij je de volgende dag naar je werk? Scheld dan vooral alle andere weggebruikers uit, want dat is volgens onderzoek ook hartstikke gezond.

Meer van dit