HomeHumorOnderzoek wijst uit: Het is gezond om op andere weggebruikers te schelden

Onderzoek wijst uit: Het is gezond om op andere weggebruikers te schelden

Het is geen geheim dat niet iedereen even goed autorijdt. En dat kan best wel wat frustraties veroorzaken op de weg. Maar wist je dat schelden en klagen over andere weggebruikers eigenlijk heel gezond is? Dat geloof je vast niet maar volgens onderzoek is het echt waar!

Irritatie

Het kan erg vervelend zijn wanneer je in het verkeer te maken krijgt met incabale mensen. Van die mensen die hun rijbewijs bij een pakje boter hebben gekregen. Mensen die geen inzicht hebben in hoe ze de weg moeten gebruiken. Er zijn heel wat dingen die ongelofelijk irritant zijn aan andere weggebruikers.

Wat dacht je van mensen die 20 kilometer per uur langzamer rijden dan toegestaan. Of van die luie zielen die het niet nodig vinden om richting aan te geven waardoor je onnodig moet wachten. Allemaal redenen om iemand eens lekker uit te schelden. Gelukkig voor jou blijkt uit onderzoek dat het uitschelden van andere weggebruikers hartstikke gezond is!

Onderzoek

Volgens Robin Kowalski, een professor aan de Clemson University, kan het uiten van je frustraties namelijk een probleemoplossend effect hebben. Het helpt je om je emoties te uiten en zo negatieve gevoelens te verminderen. Dat is beter dan je frustraties op te kroppen, want dat kan juist leiden tot een spiraal van negativiteit. Tina Gilbertson, psychotherapeut en auteur van Constructieve immersie, voegt daaraan toe dat het erkennen van je gevoelens gezond is en goed voor zowel je fysieke als emotionele gezondheid.

Als je je frustraties op een gezonde manier kunt uiten, kan dat een betere deal zijn dan agressief gedrag vertonen op de weg. Dus voel je vrij om tegen je passagiers te klagen over andere weggebruikers, of zelfs iets tegen jezelf te mompelen. En als je eens ‘potjandoosje’ moet zeggen om jezelf te kalmeren, dan is dat helemaal prima.

Meer van dit