HomeWTF?!Slaapexpert zegt dat we allemaal naakt zouden moeten slapen

Slaapexpert zegt dat we allemaal naakt zouden moeten slapen

Naakt slapen klinkt voor veel mensen als grote ellende. Omdat de temperaturen al wekenlang rond het vriespunt liggen, kiezen de meeste van ons om lekkere dikke pyjama’s aan te trekken tijdens het slapen. Sommige mensen hebben aan een pyjama niet genoeg en nemen ook nog eens een warmwaterkruikje mee naar bed, maar is dat wel zo verstandig?

Naakt slapen

Slapen met een dikke pyjama? Fout! Zegt slaapexpert Sammy Margo. Volgens haar zou je naakt moeten slapen. Sammy Margo is een erkend fysiotherapeut met 32 jaar ervaring en richt zich voornamelijk op het slapen. Ze is dan ook de eigenaar van “The Sleep Matters club”

Sammy onthult dat naakt slapen flink kan bijdragen aan een snellere inslaaptijd. Onze lichaamstemperatuur speelt namelijk een cruciale rol in het reguleren van ons slaap- en waakritme. Diep in slaap vallen wordt door ons breintje gekoppeld aan het afkoelen van het lichaam. Als je naakt gaat slapen, koel je dus sneller af. Hiermee geef je als het ware aan je lichaam door dat het tijd is om te rusten.

Meer voordelen en tips

Naakt slapen zorgt niet alleen voor een snellere inslaaptijd, maar heeft meer voordelen. Slaap je bijvoorbeeld met je partner? Dan zorgt het er ook voor dat je een verhoogde fysieke en emotionele intimiteit met elkaar krijgt. Het directe huidcontact kan een hormoon vrijgeven dat verbonden is met gevoelens van binding en vertrouwen. Dit resulteert in een diepere connectie. Ik zal het maar gelijk inkoppen; het zou dus ook voor meer horizontale sport moeten zorgen

Tips voor een Betere Nachtrust

Ze heeft overigens nog wel wat meer tips voor het hebben van een betere nachtrust. Zo geeft ze aan dat late-night snacks ervoor zorgen dat je lichaam wakker blijft. Met name suikers zorgen voor extra energie.

Als je wat meer rust wilt zou je moeten kiezen thee. Dat advies vind ik persoonlijk haaks op het naakt slapen advies staan, want van thee warmt je lichaam op. Maar goed… ik ben niet de expert, ik ben alleen de boodschapper.

Je kunt wel stellen dat less dus more is als het gaat om slapen. Hoe minder kleding, hoe beter je slaapt. Onze voorouders hadden immers ook niet veel meer dan een berenvelletje om onder te gaan liggen.

Meer van dit: