HomeWTF?!Vergeet de kalkoen met kerst: "IKEA komt met mega Zweedse bal"

Vergeet de kalkoen met kerst: “IKEA komt met mega Zweedse bal”

Wil jij na de kerst nog steeds het gesprek van de dag zijn? Vergeet dan de traditionele kerstkalkoen tijdens het kerstdiner want er is iets veel beters beschikbaar. Ikea verkoopt nu namelijk een (Zweedse) gehaktbal die net zo groot is als een kalkoen. Eén klein nadeel… de bal is alleen te koop in Engeland.

Geen gedoe om laatste stukje vlees

Ben je bang dat er een familieruzie uitbreekt om het laatste stukje vlees? Met deze gehaktbal kun je het allemaal voorkomen. Er is namelijk genoeg vlees voor de gehele familie. De gehaktbal weegt namelijk maar liefst 4.5 kilo. Eer dat jullie die weggebeukt hebben, zullen jullie wel vol zitten.

De Ikea staat bekend om hun heerlijke Zweedse balletjes. Veel mensen zijn er dol op en komen er speciaal voor naar het filiaal. De grootte van deze Zweedse gehaktbal zorgt alleen wel voor gemengde gevoelens. De ludieke bal zorgt er namelijk ook voor dat mensen denken aan een vervroegde 1 aprilgrap. Toch garandeert Ikea dat het zeker niet om een grap gaat.

Steel de show met jouw bal

Wil jij nou echt de show stelen met jouw kersthoofdgerecht? Dan kun je proberen om er ééntje te scoren. Helaas is het aanschaffen van de enorme Zweedse gehaktbal wel een dingetje. De gehaktbal is namelijk alleen maar te koop in deelnemende winkels van Ikea. Bovendien wordt er enkel een kleine oplage geleverd, waarbij niet verteld wordt in welke winkel ze terechtkomen.

Wil je niet te veel geld uitgeven tijdens het kerstdiner? Dan is er ook nog een mogelijkheid om de mega gehaktbal te winnen. Ikea UK verloot namelijk maar liefst 30 gehaktballen. Geen idee wat de voorwaarden zijn trouwens.

Heb je het er nou voor over om helemaal naar Engeland te gaan? Dan kun je er zeker van zijn dat je de show steelt met kerst. Natuurlijk moet je niet tegen je familie zeggen dat de bal helemaal uit Engeland komt. Voor je het weet breekt er alsnog gedoe uit over de groene voetafdruk die je hebt achter gelaten tijdens je reis.

Bovendien kunnen er ook niet garanderen hoe de douane zal reageren na het zien van je megabal. Als de bal dan toch eindelijk in je huis is aangekomen, dan is één ding zeker: de mensen die komen eten zullen in shock zijn na het zien van deze mega Zweedse gehaktbal!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IKEA UK (@ikeauk)

Meer van dit: