HomeHumorCircus zoekt nog snel 2 tot 3 acts om hun show te...

Circus zoekt nog snel 2 tot 3 acts om hun show te vullen: “Alles is prima”

Het circus zoekt nog snel 2 tot 3 acts van maart tot november om hun shows te vullen. Het gaat om optredens in Nederland en er zijn maar een paar dingen die je nodig hebt om mee te mogen doen.

Werken in het circus

Om te werken in het circus, moet je iets kunnen wat de mensen zal vermaken. Je kunt bijvoorbeeld kunstjes doen aan de trapeze, jongleren met veel random voorwerpen óf goochelen.

Een circusartiest is vaak een ZZP’er, die samen met het circus door een land (of zelfs Europa) reist. Je krijgt als artiest de kans om jezelf te laten zien voor grote groepen mensen op veel verschillende plekken. De circusdirecteur zorgt er dan voor dat de tent vol zit, en jij vermaakt de mensen op de tribunes. Het is niet zo dat je er echt bakken met geld mee kunt verdienen dus het moet vooral een enorme passie zijn om in het circus te werken.

Wat verdiend een circusartiest

Als je iets kunt wat een ander niet kan, dan is daar al gauw geld mee te verdienen. In het circus valt het echter best wel tegen. Een gemiddeld circus betaalt je per optreden en dat bedrag zal dan rond de 3 à 4 honderd euro liggen. De grotere en bekendere circussen, zoals het Ringling Circus, betalen wel stukken meer. Hiervoor moet je alleen wel de beste van de beste zijn en dat is natuurlijk erg lastig.

Oproepje

Een Duits circus dat van maart tot november in Nederland hun optredens doet, is nog op zoek naar 2 tot 3 acts voor hun show. Ze plaatste daarvoor een oproepje in de facebook groep ‘Professional Circus Artists’.

Je zou zeggen dat het best lastig is om een geschikte act te vinden, maar niets is minder waar. In die groep zitten namelijk 17 duizend leden.

De oproep kreeg in een paar dagen honderden reacties, maar ze hebben nog altijd niemand gevonden die echt wat kan toevoegen aan de show.

Op zich is dat best raar want alles lijkt prima te zijn. Ze hebben maar een paar eisen waar je aan moet voldoen en die lijken niet al te lastig te zijn. Ze zoeken namelijk alles behalve een hoelahoeper of een clown.

Ze zouden het wel prettig vinden als je EU-papieren hebt en als je in het bezit bent van je eigen caravan, maar dat wordt niet als harde eis aangegeven. Interesse? Hieronder het oproepje.

Meer van dit: