HomeWTF?!Enge Bassie jaagt mensen de stuipen op het lijf in Amersfoort

Enge Bassie jaagt mensen de stuipen op het lijf in Amersfoort

Als je wel eens een horrorfilm gekeken hebt dan weet je ongetwijfeld wat we bedoelen met een Enge Bassie. De ‘Killerclown’ is het bizarre fenomeen dat een paar jaar geleden opdook. Het zijn mensen die zich verkleden als enge clowns en dan proberen om anderen de stuipen op het lijf jagen.

Killerclown in Amersfoort

Als je ’s ochtends wakker wordt en bedenkt dat je ’s avonds als een enge clown over straat wil lopen, dan ben je een behoorlijke loser. De laatste jaren hebben we er gelukkig weinig over gezien en gehoord maar nu is het weer zo ver. Halloween breekt bijna aan en dat zorgt ervoor dat sommige losers weer uit hun zielige kamertje komen, om clown te spelen.

Hoewel het niet verboden is om als enge clown over straat te gaan, is het wel verboden om mensen te laten schrikken. Dit komt omdat je dan een bedreiging voor hen vormt. Het fenomeen liep jaren geleden behoorlijk uit de hand. Sommige clowntjes hadden bijvoorbeeld een mes of een bijl bij als ‘wapen’ om men nog erger te laten schrikken. In Amersfoort was het vrij onschuldig, maar dat is niet hoe deze meiden dat ervaarden.

Gillende banden

Te zien is hoe een clown in het donker naar een auto staat te kijken. Daarin zitten twee meiden, die hem opmerken. Ze schrikken zich kapot en gillen het uit. Als Bassie dan dichterbij komt, rijden ze met gillende banden weg. De video werd in korte tijd heel erg vaak bekeken.

Het is wel te hopen dat het bij deze knuppel blijft, voordat dit uit de hand gaat lopen. Vandaag of morgen komt zo’n clown een keer het verkeerde persoontje tegen. Niet iedereen heeft als instinct om te vluchten namelijk.

Meer van dit: