HomeHumorTerug naar toen: Bart de Graaff keilt een baksteen door de ruit

Terug naar toen: Bart de Graaff keilt een baksteen door de ruit

In onze rubriek Terug naar toen kijken we naar heerlijke fragmenten die ooit op tv kwamen. Nu is het tijd om aandacht te besteden aan dit iconische filmpje van BNN. Hierin zien we hoe kleine legende Bart de Graaff een baksteen door een ruit heen keilt, om vervolgens zelf de politie te bellen.

Bart de Graaff

Bart de Graaff was een Nederlandse televisiepresentator, ondernemer en cabaretier. Hij was mede de oprichter van de televisiezender BNN en presenteerde verschillende shows, waaronder de populaire programma’s “Bart’s Grote Show” en “Bart’s Peepshow”.

Hij overleed in 2002 op 35-jarige leeftijd aan de gevolgen van een nieraandoening. Bart de Graaff wordt vaak beschouwd als een controversiële en opvallende persoonlijkheid in de Nederlandse media. In de volksmond staat Bart vooral bekend als een legende. Een goede reden om eens een ode aan Bart te doen in deze rubriek.

Baksteen

Op de beelden, die gewoon op televisie te zien waren, zien we hoe Bart een baksteen door de ruit probeert te keilen. Omdat het niet in 1 keer lukt, probeert hij het nog een keer. Ook de tweede keer komt hij niet met de steen door de ruit heen. Goede reden om het nog een keer te proberen. Als het eenmaal gelukt is, gebeurt er niks.

Omdat er niks gebeurde, besluit hij zelf de politie maar te bellen. Na een tijdje wachten komt de politie een kijkje nemen. Hij wordt vervolgens mee genomen en even in de cel gemieterd. De beelden zijn inmiddels miljoenen keren bekeken en daar komen dagelijks nog een hele hoop views bij.

Het hele filmpje schreeuwt nostalgie. De enthousiaste Bart, de oude politiepakken en wagens en wat denk je van het mobiele telefoontje? Schitterend fragment dat nog lang, lang af en toe eens op je timeline moet opduiken.

Meer van dit