HomeGekkiesTerug naar toen: Hardwerkende Brabander heeft een pleurishekel aan agenten

Terug naar toen: Hardwerkende Brabander heeft een pleurishekel aan agenten

In onze rubriek ‘Terug naar toen’ blikken we terug naar spraakmakende fragmenten die ooit op televisie kwamen. Eén van de programma’s waarin veel bijzondere fragmenten te zien waren, is Wegmisbruikers. Samen met Blik op de Weg een populair politieprogramma waarin te zien is hoe de verkeerspolitie hun taken doet.

Hardwerkende Brabander

Een absolute klassieker die niet in onze ‘Terug naar toen’ rubriek mag ontbreken, is deze hardwerkende Brabander. Na een dollemansrit wordt hij staande gehouden door twee undercoveragenten. Ze proberen met de man in gesprek te gaan maar dat wil niet echt lukken.

Met zijn norse houding en prachtige Brabantse accent kiest hij stug om dwars te doen. Hij mag in de auto komen zitten om eens te kijken naar zijn rijstijl. Daarin is te zien hoe de man kort op zijn voorganger zit en die probeert in te halen. Dit doet hij op dusdanige wijze dat de politie hem wel even wil spreken. De man vindt vooral dat zijn dag wordt vergald door de agenten.

Pleurishekel

Hij geeft aan een gruwelijke pleurishekel aan mensen zoals hun te hebben. Hij zegt dat hij helemaal geen geld heeft en van top tot teen wordt uitgekleed door de agenten. Dat verraad meteen al dat hij vaker met zijn rijstijl gepakt is. Ze laten hem zien dat hij flink aan het slippen is met zijn bus maar daar heeft hij ‘schijt’ aan. “Het is mijn bus toch, ik mag toch slippen. Ik betaal wegenbelasting.”

De agenten zijn er wel een beetje klaar mee en besluiten hem ook de huftercursus maar op te leggen. Ook daar heeft die geen moeite mee want die heeft hij ook al eens moeten doen. Daarna komt de aap uit de mouw als blijkt dat meneer zijn rijbewijs al een keer was ingenomen, en hij nu dus zonder bewijsje rondreed. Hoewel het een heerlijk fragment is, is het natuurlijk te kansloos voor woorden dat zo’n figuur gewoon in het verkeer kan blijven deelnemen.

Meer van dit: