HomeHumor9 Nederlandse tv-programma's die we per direct terug willen zien op tv

9 Nederlandse tv-programma’s die we per direct terug willen zien op tv

Waar we tegenwoordig kunnen genieten van platformen zoals Netflix, Videoland en Youtube, hadden we vroeger minder keus. We moesten het toen doen met wat er op televisie te zien was en dat was niet altijd even leuk. Tóch waren er een aantal Nederlandse tv-programma’s die we nog elke dag missen!

1. Ter land, ter zee en in de lucht

Misschien wel één van de meest iconische programma’s die we op de Nederlandse televisie hadden. 39 seizoenen lang konden we genieten van het programma. Dat wil zeggen dat niet alleen jij, maar zeer waarschijnlijk ook je ouders een heerlijke herinnering aan dit programma hebben. Wat dacht je van Johan Vlemminx die eerst 100 keer mee deed voordat hij het mocht presenteren? Of de altijd snelle Marco Barink.

2. Blik op de weg

Hoewel wegmisbruikers meer lachwekkende fragmenten opleverde, was het Blik op de weg dat voor het eerst onze interesse in dit politiewerk trok. Het programma is ruim 20 jaar op televisie geweest maar het mag wat ons betreft gewoon weer terugkeren!

3. Domino Day

Domino day trok miljoenen kijkers en gaf ieder jaar opnieuw weer vermaak. Gelukkig zijn er wel al plannen om dit programma terug op tv te krijgen. Hopen dat het gauw gaat lukken!

4. Spel zonder grenzen

Dit spel werd gespeeld door teams uit verschillende landen die in meerdere spellen streden om de titel. Hoewel Nederland het nooit wist te winnen, werd het wel erg goed bekeken. Het stopte in 1999 en we kunnen niet anders dan hopen dat dit ooit nog in een modern jasje terugkomt.

5. Praatjesmakers

In het programma zagen we Jochem van Gelder in gesprek met welbespraakte kindjes. Dat gaf de meest hilarische gesprekken en vandaag de dag zijn sommige kids nog steeds het onderwerp van gesprek. Wat dacht je bijvoorbeeld van Wilco van de Leugendetector of Brandon die alles weet?

6. Sterrenslag

Eerder schreven we al een stuk over Katja vs Bridget in dit iconische programma en hij hoort ook zéker in dit lijstje. Sterren gingen met elkaar de strijd aan om de titel.

7. Wedden dat (ik het kan)

Het populaire format wedden dat was een programma waarin deelnemers een weddenschap aangingen over dat ze iets bijzonders kunnen. In 1986 kwam het voor het eerst op tv en in 2017 voor het laatst. De meest bijzondere prestaties kwamen in het programma voorbij.

8. De droomshow

In de droomshow speelde kinderen spellen tegen elkaar. Die spellen paste dan bij het thema van de aflevering. In 2001 zagen we dit voor het laatst op televisie maar ik weet zeker dat je de intro-song gewoon nog mee kunt zingen.

9. Probleemwijken

Elke aflevering van Probleemwijken leverde nieuwe internetgekkies op. Jammer genoeg was het programma vrij controversieel en hebben we er niet heel lang van kunnen genieten. Toch hebben we de beelden nog! Of het ooit nog op tv gaat komen denken we niet maar wist je dat er vorig jaar nog één aflevering probleemwijken online kwam?!

Meer van dit: