HomeGekkiesBinnenkort te zien: 'Probleemwijken Woensel-West 18 jaar later'

Binnenkort te zien: ‘Probleemwijken Woensel-West 18 jaar later’

We kunnen weer in onze handjes wrijven! Probleemwijken komt weer naar TV. Dit keer kunnen we genieten van de docu Woensel-West 18 jaar later. Het programma gaf de Nederlandse media geschiedenis al tientallen iconische fragmenten dus het is te hopen dat we weer wat bij kunnen schrijven!

Probleemwijken

Probleemwijken is een omstreden SBS6 programma uit 2005 waarin gebeurtenissen en situaties uit probleemwijken werden vastgelegd. Het programma was een bron van fragmenten en memes, die tegenwoordig nog steeds rond gaan op het internet. Een bekend fragment is er één met de uitspraak: “Het is allemaal de schuld van de Rabobank”.

Het programma was zo omstreden omdat er naderhand verschillende dingen gebeurde. Zo waren er direct na een uitzending van de Graafsewijk in Den Bosch 4 dagen lang rellen. Ook gaf een bewoner in één van de afleveringen toe iemand te hebben misbruikt. Van alle gefilmde mensen uit de probleemwijken, zijn er 2 bij die uiteindelijk zelfmoord gepleegd hebben. Genoeg redenen om een programma omstreden te noemen dus.

Ongekende populariteit

Ondanks dat het programma zo omstreden was, was het toch enorm populair. Die populariteit bleek er 16 jaar later in 2021 nog te zijn toen Meije Dijkstra een aflevering van de wijk Assen Oost maakte.

Tot onze grote blijdschap hoeven we het daar helemaal niet bij te laten. Één van Nederlands grootste entertainment platformen VKMAG heeft namelijk samen met Meije Dijkstra besloten om een aflevering over Woensel-West te gaan maken. Deze wijk is onder andere een bekende aflevering door Kees Kachel, de tierende bewoner van Woensel-West.

Waar te zien

Vanaf 10 november kun je bij VKMAG naar de docu kijken en voor de echte liefhebbers kun je al op 4 november in de bioscoop in VUE Eindhoven. Voor meer informatie daarover moet je even hier bij onze vrienden van VKMAG kijken. Om alvast in de stemming te komen kun je hieronder de teaser bekijken!

Meer van dit: