HomeActueelSupercomputer voorspelt horrorweer: Dik pak sneeuw gaat Nederland plat leggen

Supercomputer voorspelt horrorweer: Dik pak sneeuw gaat Nederland plat leggen

Terwijl klimaatactivisten in de snijdende kou protesteren tegen de opwarming van de aarde, vriest de rest van Nederland halfdood. Koning Winter geselt ons kikkerlandje op dit moment met een zweep die ver onder het vriespunt is afgekoeld. Maar we zijn er nog niet; volgens een supercomputer van het weercentrum moeten we het ergste nog krijgen.

Weermodellen voorspellen dikke sneeuwstorm

Als we de slimme supercomputers van het Europees Centrum voor Weersverwachting op Middellange Termijn (ECMWF) moeten geloven, staat ons volgende week een ijzige horrorweek te wachten.

Als de weermodellen kloppen, krijgen we volgende week woensdag te maken met een enorme sneeuwstorm. Op sommige plekken kan dan tot wel 20 centimeter sneeuw vallen. De supercomputer die deze weermodellen voorspelt is een van de krachtigste computers ter wereld.

Ze doen het beter dan de barometers in de gemiddelde Nederlandse tuin. De prognoses van deze computers komen meestal uit, wat betekent dat ons een dik vet pak sneeuw te wachten staat. Maar liefst 95 procent van de voorspellingen komen uit, een percentage waar Nostradamus jaloers op zou zijn.
horrorwinter voorspelling

Volgende week een dik pak sneeuw

Moeder Natuur zet de opwarming van de aarde duidelijk even in de ijskast, want mogelijk wordt Nederland bedekt onder een dik pak sneeuw. Het is en blijft dus ijskoud. Gaat die Elfstedentocht er dit jaar dan toch van komen?

Het weermodel voorspelt de sneeuw vanaf woensdag 17 januari. Trek dus een dikke jas aan en zet een muts op, want als dat allemaal klopt, dan pakken donkere sneeuwwolken samen boven Nederland.

Waar valt de sneeuw

Volgens de weersite krijgt vooral het noorden van ons land een dik pak sneeuw te verduren. In het zuiden blijft het bij enkele centimeters.

Als we kijken naar de voorspellingen op de bovengenoemde website dan kunnen we volgende week sneeuwballen gooien tot we erbij neervallen.

Het paarse gedeelte is een screenshot van de voorspelling van volgende week woensdag. Zet je Unox muts maar vast op.

horrorwinter Nederland

Meer van dit: